Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder 10 idéer til din sommer under åben himmel i Aalborg og omegn

10 idéer til din sommer under åben himmel i Aalborg og omegn

Få det fulde overblik over Aalborg Kommunes spændende udendørstilbud. Fra shelters og legepladser til fiskepladser og mountainbikeruter. Der er noget for enhver smag, og det er helt gratis at benytte de mange faciliteter.

Shelters og primitive lejrpladser

Oplev en unik overnatning i naturen på en af de over 20 primitive lejrpladser i Aalborg Kommune. Her finder du shelters, hvor du kan overnatte gratis – dog ikke mere end to nætter i træk. Husk, at pladserne fungerer efter først-til-mølle-princippet, og du kan derfor ikke booke på forhånd. De kystnære shelterpladser ved Limfjorden er perfekte for sejlere, men vær opmærksom på restriktioner i yngleperioden for kystfuglene fra 1. april til 15. juli. 

Se kort over shelters og primitive lejrpladser

Strande og friluftsbade

Med 190 kilometer kystlinje og 20 badeområder tilbyder Aalborg Kommune skønne muligheder for at nyde havet og fjorden. Vandkvaliteten kontrolleres regelmæssigt, så du altid kan tage en forfriskende dukkert i rent vand.

Se kort med bademuligheder og find information om de enkelte strande

Hundeskove

Din bedste ven skal da også mærke, at det er sommer og ferietid. Ta’ din hund med i en af de mange hundeskove i Aalborg Kommune og lad den løbe frit i selskab med andre hunde. Der er hundeskove over hele kommunen, eksempelvis Østerådal Nord, Mulighedernes Park, Skydebanevej, Budumvej, Drastrup og Elishøj. 

Find alle de mange hundeskove i vores interaktive kort

Legepladser

Kommunens parker og grønne områder byder på mange spændende legepladser, som er åbne hele året rundt. Besøg for eksempel legepladsen i Sohngårdsholmparken, Budolfihaven, Mølleparken, Mulighedernes Park eller Lindholm Strandpark. 

Læs mere om legepladser og se kort over dem alle

Udendørs Fitnessanlæg

Hold formen ved lige på de udendørs fitnessanlæg, som er tilgængelige i flere parker. Her kan du træne styrke, balance og koordination. Planlæg din næste træningstur allerede i dag.

Læs mere og se kort over anlæggene

Eventyr som skattejæger

Tag børnene med på en eventyrlig skattejagt med appen Natureventyr. Oplev spændende historier og gåture i naturen, hvor I kan finde piratskatte på Egholm, lede efter forsvundne hunde eller deltage i troldebryllup. Perfekt for børn i alderen 3-9 år. 

Gå direkte dit næste eventyr i Aalborg på hjemmesiden natureventyr.nu

Frie fiskepladser

Fisk i Aalborgs mange åer, søer, fjorde og langs kysterne. Det kræver et statsligt fisketegn. Planlæg din næste fisketur med det interaktive kort over fiskepladserne, hvor du kan fiske efter havørred eller nyde rejefiskeri med familien. 

Læs mere og find fiskepladser i kort

Mountainbikeruter

Aalborg byder på en masse mountainbikeruter af forskellig sværhedsgrad. Du kan køre på de officielle ruter i flere af kommunens naturområder. Du må ikke køre på andre veje og stier, men almindelig færdsel og hensynsfuld transitkørsel til og fra ruterne er selvfølgelig tilladt. 

Find oversigtskort og planlæg din næste tur på mountainbike

Vandreruter

Tag på opdagelse til fods på de mange afmærkede vandreruter i Aalborgs naturområder og skove. Du kan også finde delstrækninger af længere nationale ruter som Hærvejen og Nordsøstien. 

Få inspiration til din næste vandretur i kortet

Naturområder og skove

Tag på tur i ét af Aalborg Kommunes smukke naturområder eller skove. Blandt de mange naturområder kan du besøge De Himmerlandske Heder, Drastrup Skov, Egholm, Halkær Ådal og mange flere. Her kan du finde vandre- og mountainbikeruter, shelters, hundeskove og meget mere. 

Se listen over alle vores skønne naturområder og skove i Aalborg Kommune

Events og aktiviteter for enhver smag

Uanset om du er til eventyr, fitness, afslapning eller leg, har Aalborg Kommune noget for dig. 

Events og aktiviteter for enhver smag

Kontakt

Aalborg Kommune

Boulevarden 13 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 31 31

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang