Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Vis job
Pædagog med stærke faglige kompetencer til at styrke fællesskaber samt understøtte at borgernes individuelle mål, ønsker og drømme får luft under vingerne søges til et vikariat med gennemsnitligt 37 timer ugentligt ved Bofællesskaber, Bostøtte og Værested

Vi søger en pædagog med stærke faglige kompetencer, som kan understøtte fællesskaber, kan motivere og inspirere og som evner at være medskaber af betingelser, så den enkelte håb, ønsker og drømme får mulighed for udfoldelse.

Lad mig lige høre lidt mere om, hvad I søger, tænker du forhåbentlig:

Vi søger en pædagog til ledelsesfeltet Bofællesskaber, Bostøtte og Værested til et vikariat med gennemsnitligt 37 timer om ugen med tiltrædelse snarest muligt og senest 1. juli 2024. Vikariatet løber frem til og med 28. februar 2025.

Du ansættes ved det samlede ledelsesfelt, men din primære rolle vil både være ved vores bostøtteteam 3 dage om ugen samt på Værestedet Perlen 2 dage om ugen.

Som Bostøtte yder du bostøtte til borgere med udviklingshandicaps, bosiddende i egen bolig i Aalborg Kommune.

Værestedet Perlen, et uvisiteret dag- og fritidstilbud som henvender sig til voksne med fysiske og psykiske udviklingshandicaps. Begge teams har deres base på Kastetvej 26 K i Aalborg Vestby.

Arbejdstiderne vil som udgangspunkt være tilrettelagt i tidsrummet fra 7.00-17.00 i hverdagene fra mandag til torsdag, om fredagene har du to uger med dagarbejde, og to uger med aftenarbejde på fire ugers rul. Aftenarbejde slutter kl. 21.00.

Vi søger en kollega som ønsker at engagere sig i arbejdet med voksne mennesker med lettere fysiske eller psykiske udviklingshandicaps, og som ser værdien i at fremme trivsel og aktivt bidrage til at realisere den enkeltes håb, ønsker og drømme for et meningsfuldt liv. Dette gennem individuelt tilrettelagt støtte (bostøtte) eller via aktiviteter og fællesskaber, som udspringer fra Værestedet Perlens rammer.

Hvem vil vi gerne høre fra: Vi vil gerne høre fra dig, som har en pædagoguddannelse. Du skal trives med en høj grad af selvstændighed i planlægning og udførelsen af dit pædagogiske arbejde og samtidig evne at gå i forlængelse af det pædagogiske fundament som henholdsvis bostøtteteamet og teamet på Værestedet er fælles om.

Vi har praksis rettet mod: På Værestedet Perlen har vi fokus på at skabe aktiviteter og tilbud med afsæt i borgernes ønsker og interesser – aktiviteter som er forebyggende, aktiverende og har sigte mod at støtte den enkelte i at være del af fællesskaber, hvor den enkeltes ressourcer kommer i spil. Vi tror på, at alle har ressourcer og kan bidrage ind i fællesskabet. Værestedet er borgernes hus, hvorfor den fornemmeste pædagogiske opgave er, at understøtte at det er brugerne af huset, som har rampelyset if. oplevelsen af at kunne skabe og mestre store såvel som små elementer i hverdagen.

Værestedet Perlen kan anvendes af voksne mennesker med fysiske og psykiske udviklingshandicaps, men er som uvisiteret tilbud et sted, borgere kan opsøge uden forudgående visitation eller aftaler. Det betyder at dagene sjældent er ens, da nogle gør brug af Værestedet Perlen på daglig basis for at mødes med venner og være del af aktiviteter, hvorimod andre gør brug af tilbuddet i forbindelse med bestemte aktiviteter i løbet af ugen.

De mennesker som modtager bostøtte fra Bostøtteteamet har alle udviklingshandicaps, som bevirker, at de er bevilliget pædagogisk støtte efter Servicelovens § 85 eller §82B. I Bostøtte teamet yder vi bostøtte til gennemsnitligt 160 mennesker om ugen, nogle i et kortere varige forløb – andre gennem længere varende indsatser. Vi yder pædagogisk støtte via bostøtteindsatserne til mennesker som er i deres ungdomsliv og har behov for hjælp og støtte til at finde ud af at bo og leve selvstændigt, mennesker som er midt i livet og har brug for støtte til at håndtere pludseligt opståede problemstillinger, og mennesker som er i livets efterår, og fortsat har behov for hjælp og støtte til at kunne leve et selvstændigt liv i egen bolig. Fælles for alle medarbejdere er, at de i løbet af ugen yder støtte til mennesker med stor variation i deres behov, har mange forskelligartede opgaver og samarbejder med mange forskellige instanser.

Alle bostøtteindsatser udspringer af den enkelte borgers indsatsmål aftalt mellem borger og dennes rådgiver.

Den pædagogiske praksis i såvel bostøtteteamet som på Værestedet Perlen er forankret i en dyb faglighed, hvilket betyder, at alle borgere kan forvente, at medarbejdere ved Bofællesskaber, Bostøtte og Værested:

  • Sætter mennesket først og møder den enkelte med blik for dennes håb, ønsker og drømme for sit eget liv
  • Er mentaliserende
  • Er regulerende if. arousal, stemninger og behov
  • Bruger relationen som løftestang for at arbejde regulerende og udviklingsorienteret
  • Er tryghedsskabende
  • Støtter til selvstændighed
  • Er lyttende
  • Har en høj etik og repræsenterer en høj grad af ordentlighed
  • Aflæser tegn og afstemmer sig disse
  • Er opmærksom på sprogets betydning if. at fremme selvstændighed og et åbent mindset.

Vi er kendte for at være en arbejdsplads med høj faglighed, lavt sygefravær og med stor trivsel og arbejdsglæde. Vi vægter den indbyrdes sparring og arbejder støt med evig kvalificering af praksis. Vi forventer derfor, at alle tager del i et sparringsfællesskab, hvor vi er refleksive over egen praksis, opsøgende på ny viden og åbne for, at der stilles spørgsmål til praksis.

Idet stillingen er delt med bostøtteopgaver mandag, onsdag og torsdag, og opgaver på Værestedet Perlen tirsdag og fredage vil du være del af to teams. Du vil skulle deltage i daglige overlaps, de dage du er del af bostøtteteamet og ligeledes et ugentligt overlap på Værestedet Perlen. Hertil vil du deltage i personalemøde i bostøtteteamet hver 2. uge. Hertil vil der være supervision med både interne og eksterne supervisorer, hvilket du ligeledes forventes at tage del i.

Vi har erfaringer for, at vores faglige kunnen og arbejdsmiljø styrkes af, at vi orienterer os på tværs i ledelsesfeltet if. at få de rette kompetencer i spil, hvor behovene måtte opstå.

Vi motiveres af at støtte den enkelte borger i at leve sit liv så uafhængigt og meningsfuldt som muligt. Det er det, vi er fælles om, stolte af og dedikerede til.

Om Bofællesskaber, Bostøtte og Værested:

Vi er i Bofællesskaber, Bostøtte og Værested fælles om en arbejdsplads, som dækker over syv bofællesskaber uden nattevagt, et team af bostøtte medarbejdere samt Værestedet Perlen – et uvisiteret dag- og fritidstilbud. I bofællesskaberne ydes der støtte efter SEL § 85, på Værestedet efter SEL § 79 og i Bostøtten efter SEL § 85 og §82B.

Vi har stor viden og erfaring i mødet med mennesker med udviklingshandicaps. Vi arbejder med afsæt i en anerkendende og ressourceorienteret pædagogik, som udspringer af en fælles neuropædagogisk referenceramme, suppleret med viden om psykiatri og udviklingshandicap, motiverende samspil, affekt regulering samt udviklingshandicaps og seksualitet. Vi ved dog ikke alt – og vi orienterer os løbende imod et tværfagligt samarbejde i samspil med både borgeren selv, dennes netværk og samarbejdspartner internt og eksternt.

Du ansættes til det samlede ledelsesfeltet, og i og med at vi betragter ledelsesfeltet som en fælles arbejdsplads, forventer vi også at alle tager del i opgaver på tværs af organisationen, hvis der opstår behov for det. Det betyder, at vi forventer, at vi hver især løser vores opgaver med stor ansvarlighed, og hertil også byder ind og tager fælles ansvar for de opgaver, som opstår med kort varsel.

Vi forventer af dig, at du:

  • Er uddannet pædagog.
  • Evner at have overblik og skabe struktur, både i støtten til borgere og if. de opgaver du er ansvarlig for.
  • Er igangsættende og kan understøtte fællesskaber
  • Har overblik og kan handle - også i pressede situationer.
  • Har erfaring med og lyst til at arbejde med mennesker med udviklingshandicap.
  • Kan motivere og inspirere – og tør handle anderledes og skaber betingelser så den enkelte borgers potentiale ses og sættes i spil.
  • Er fagligt velfunderet, udviklingsorienteret og tager medansvar for kvalificering af praksis og udvikling af organisationen.
  • Er reflekterende og har etiske overvejelser over egen praksis.
  • Kan fungere selvstændigt såvel som være del af et team.
  • Kan arbejde systematisk med indsatsmål og delmål – med blik for borgerens mål, samt evne til at redegøre for valg af metoder samt evaluering af effekten af indsatsen.
  • Er skriftligt velformuleret og har gode IT-kundskaber.
  • Kan skabe og indgå i en positiv dialog.
  • Har viden om neuropædagogik.
  • Har kørekort og egen bil til rådighed.

Vi tilbyder:

  • At det vi har beskrevet, at vi forventer af dig, også er det, du kan forvente af os.
  • At du bliver del af to teams med engagerede kollegaer med høj faglighed og øje for vidensdeling.
  • At du bliver del af en organisation, hvor vi arbejder målrettet med at støtte den enkelte i at leve et så uafhængigt og indholdsrigt liv som muligt.
  • At du bliver en del af en aktiv og omskiftelig hverdag med mange spændende udfordringer.
  • At du bliver del af et velfungerende arbejdsmiljø, som vi finder centralt for at lykkes med kerneopgaven.
  • Personalemøde 2 timer hver 14. dag.
  • Kollegial respons 1 time hver 14. dag.
  • Supervision med interne og eksterne supervisorer.

Arbejdsstedets adresse:

Kastetvej 26 K, 9000 Aalborg.

Måske har du spørgsmål

I det tilfælde er du velkommen til at kontakte assisterende leder Tanja Finnerup på tlf. 25 20 56 61 eller leder Anne Bøjer på tlf. 25 20 03 11. Henvendelse kan rettes i hverdage i tidsrummet 9.00-14.00 fra 17. april og fremefter.

Vigtige datoer

Ansøgningsfrist er onsdag d. 15. maj 2024.

Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler tirsdag d. 21. maj 2024 i tidsrummet 8.00-13.00.

Samtalerne vil finde sted på Værestedet Perlen, Kastetvej 26K, 9000 Aalborg.

Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomster mellem KL og SL.

Der indhentes straffeattest og reference inden endelig ansættelse.

Kørekort er en forudsætning og vi forventer at du har egen bil til rådighed.

Send ansøgning
Du sender din ansøgning ved at trykke på knappen "Send ansøgning" og udfylde den formular, som kommer frem. Det er også muligt at vedhæfte bilag som f.eks. ansøgning og CV i begrænset omfang.

Aalborg Kommunes Voksensocialafdeling
Vores DNA – en del af noget større
I Voksensocialafdelingen vil vi være pionerer i faglig særklasse. Vi sætter mennesket først, og sammen styrker vi den enkeltes potentiale. Det er denne spændende organisatoriske virkelighed, du får mulighed for at blive en del af.
Vi har en stærk kultur, der omfavner et lige så stærkt menneskesyn. Vi tror på, at alle mennesker er forskellige og derfor har unikke måder at være betydningsfulde på. Det gælder både de mennesker, vi er her for, og de mennesker vi er her sammen med. Som en del af forvaltningen Job og Velfærd har vi en hel central rolle i at sikre vækst, fælleskab og velfærd i Aalborg Kommune.
Læs mere om vores organisation, og hvad vi står på her:

I Aalborg Kommune tror vi på, at mangfoldighed skaber værdi, og vi bruger det potentiale, der ligger i forskelligheden til at løse vores kerneopgave endnu bedre. Vi behandler alle vores medarbejdere ligeværdigt, og opfordrer alle til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold.

Vores arbejdsplads – kom med på en fantastisk rejse
Som medarbejder i Aalborg Kommune bliver du en del af et stærkt fællesskab, der tæller 16.000 kollegaer og som hver dag udvikler sig sammen for at skabe de bedste resultater for borgere, virksomheder og foreninger.

Vores kommune – i rivende udvikling
Aalborg vokser hvert år med flere end 1000 nye indbyggere og takket være et handlekraftigt fællesskab, der gør tingene sammen, er der de sidste årtier blevet skabt tusinder af nye arbejds- og studiepladser samt et rigt kultur- og fritidsliv.

Bemærk

Ansøgningsfrist

15.05.2024

Kontaktperson

Anne Marie Møller Bøjer +4599315660

Stillingskategori

Handicap og socialpsykiatri

Arbejdstid

Fuldtid

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang