Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Sundhed og omsorg Mental sundhed Fødselsdepression

Fødselsdepression - få hjælp, hvis du oplever tegn på fødselsdepression

Det er en stor begivenhed at blive forælder. Derfor er det normalt, at du og din partner oplever en fysisk eller psykisk reaktion efter fødslen. Varer reaktionen mere end 14 dage, kan det være tegn på en fødselsdepression.

Samtale og screening for tegn på fødselsdepression

Sundhedsplejen i Aalborg Kommune tilbyder alle nybagte forældre en opsporingssamtale og screening for tegn på fødselsdepression.

Besøget foregår som udgangspunkt i jeres hjem, når barnet er mellem 2 og 3 måneder gammelt. Her skal du udfylde et spørgeskema og besvare nogle uddybende tillægsspørgsmål. 

Ved behov for støtte vil du blive tilbudt enten ekstra indsats af sundhedsplejersken eller eventuelt en viderehenvisning til Center for Børns Udvikling og din egen læge. 

Er du i tvivl eller har du spørgsmål, så kontakt Sundhedsplejen.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

 

Hvis du vil vide mere

De første 2-10 dage efter fødslen kan mor have store følelsesmæssige udsving, som skyldes hormonelle påvirkninger. Det kan være reaktioner som gråd, rastløshed, irritabilitet, overvældelse og lykkefølelse. Oftest vil denne form for reaktion forsvinde lige så pludseligt, som den opstod. Det behøver altså ikke at være tegn på, at der følger en mere alvorlig reaktion i kølvandet.

Vær opmærksom, hvis reaktionen strækker sig ud over 14 dage. Gravide og nye forældre er særligt psykisk sårbare, og har derfor øget risiko for at få en fødselsdepression.

Cirka 10 % af alle mødre oplever en mere alvorlig reaktion i løbet af graviditeten eller efter fødslen, mens cirka 7 % af fædrene udvikler en fødselsdepression.

Symptomerne hos mænd og kvinder er ofte forskellige.

Læs mere om fødselsdepression på sundhed.dk

Kontakt

Sundhedsplejen

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 92 78

Skriv til os

Telefontider

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang