Skip til hoved indholdet
    Hjem Min virksomhed Erhvervstilbud og iværksætteri Faglig sparring til virksomheder Finansiering og lokaler

Få sparring på finansiering og lokation

Få overblik over finansierings- og tilskudsmuligheder og sparring på, hvordan du arbejder med at tiltrækker investorer.

Finansiering og lokation

Har du brug for at få sat idéer, muligheder og udfordringer i et nyt lys? Har du brug for kapital til at skabe udvikling og vækst i din virksomhed? Er du på udkig efter nye lokaler til din virksomhed eller et nyt område at bygge på? 

Vi kan hjælpe dig med at finde nye veje samt se på din virksomhed udefra og med helt nye øjne. Vi har overblik over muligheder for at finde kapital og kan hjælpe dig med at forberede eksempelvis pitch og forløb. Samtidig har vi overblik og kontakter inden for de mange muligheder for lokaler og lokationer, når du har brug for at udvide din virksomhed fysisk. 

Sådan kommer du i gang

Du er velkommen til at kontakte vores erhvervskonsulent John Büchler, som har speciale i finansiering og lokalisering. Han har base i BusinessAalborg, som er Aalborg Kommunes erhvervsafdeling. BusinessAalborg er sat i verden for at gøre det nemt at starte, drive og udvikle virksomhed med base i Aalborg Kommune. Her er gode råd gratis, uvildige og funderet på mange års erfaring. 

Kontakt John Büchler

Gør brug af Johns store viden om finansiering, kapitalfremskaffelse og lokalisering, når du eksempelvis tænker på at udvide. Han har mange års erfaring med ejendomsinvesteringer og en baggrund i den finansielle branche. 

Se Johns profil på LinkedIn

Gode råd lige ved hånden

Få Johns bedste råd til at arbejde med din investor pitch

Se Johns bedste råd til at finde finansiering

Få Johns bedste råd, når du leder efter ny lokation

Hvis du vil vide mere

En af de virksomheder, som John har hjulpet er Maripure Seaweed, som har base i Aalborg. 

Australske Damien Jelstrup Balkin fra Maripure Seaweed fik vejledning af BusinessAalborg til at finansiere sit projekt, der vil reducere methan-udledningen fra kvægbrug ved hjælp af et fodertilskud baseret på tang. 

En reducering af methan-udledningen på minimum 80 procent for kvæg. Det er potentialet, som Aalborg-baserede Damien Jelstrup Balkin arbejder sig hen imod med virksomheden Maripure Seaweed. 

Australieren med bopæl i Aalborg udvikler nemlig en tangpille som fodertilskud, der kan få stor betydning for udledningen af drivhusgassen fra kvæg. Det er særligt gennem bøvser, at methan udledes, og det kan stærkt reduceres ved hjælp af tangarten ved navn asparagopsis, der er hovedingrediensen i fodertilskuddet. 

Forventer et skalerbart produkt

"Vi er på vej fra proof of concept til at kunne demonstrere produktet. Vi er nok tre år fra at have et skalerbart produkt på markedet", fortæller Damien Jelstrup Balkin. 

Tangens aktive stoffer mod methan-udledning forstærkes og konverteres til pilleform, og dermed skal den nemt kunne indgå i kvægenes daglige foder. På den måde håber australieren på at kunne gøre en forskel, når det kommer til klimaforandringerne og udledningen af drivhusgassen. 

"Den dårlige nyhed med methan er, at det er minimum 28 gange mere skadeligt end Co2 i forhold til global opvarmning. Den gode nyhed er, at det hænger ret kort tid i atmosfæren - omkring 10 eller 12 år. Så hvis vi kan reducere udledningen markant, kan vi få en hurtig indvirkning på klimaudviklingen. Vi arbejder med årtier mere end århundreder", siger han. 

"Det betyder også, at vi nemmere kan arbejde med landmændene om deres methan-udledning og dermed ændre udviklingen hurtigt. Der skal også tiltag til omkring Co2, men vi kan være forgangsmænd på den her måde og gøre kvægproduktionen meget mere bæredygtig", forklarer Damien Jelstrup Balkin. 

Danske ambitioner

Introduktionen til tang som et middel mod kvægs methan-udledning fik Damien Jelstrup Balkin gennem et studie, som Australiens kødindustri var med til at finansiere. Med 15 år i fødevareindustrien bag sig vakte opdagelsen af tangtypen asparagopsis’ egenskaber i kvægs foder hans interesse. 

Dermed tog han idéen op, da han med sin danske kone og deres børn flyttede til Aalborg. 

"Danmark er et godt sted at være, hvis man vil arbejde med grøn omstilling. Jeg snakkede med en masse personer inden for industrien for at se, om der var interesse for at arbejde med idéen, da jeg kom hertil. Det var der", siger han. 

Nu samarbejder Maripure Seaweed både med Danmarks Tekniske Universitet og Aarhus Universitet omkring udviklingen. Derfor ligger virksomhedens udviklingscenter også i Nykøbing Mors hos DTU Aqua.

Som land er Danmark et optimalt sted at udvikle et koncept som tangpillerne i. Det er nemlig et af de førende lande på verdensplan, når det kommer til ambitionerne om at reducere udledningen af drivhusgasser. 

"Vores ambition er at etablere os her i Aalborg. Her vil vi gerne udvikle et kontrolleret miljø til at avle den her tang, hvor den også kan processeres. Vores tilgang taler ind i Danmarks styrker. Vi har ikke billig arbejdskraft her på samme måde som andre steder i verden. Det handler mere om teknologien og viden, så vi kan specialisere løsningen". 

Damien Jelstrup Balking, grundlægger af Maripure Seaweed 

Hjælp til finansiering

Den indledende avl af tangen skal ske i store vandtanke, hvor det rette miljø kan indrettes for asparagopsis-tangarten, der har hjemme i varmere breddegrader. Derudover vil Maripure Seaweed kigge på bearbejdelsen, så de aktive stoffer kan forøges og udnyttes på den bedst mulige måde. 

"Derfor er finansiering ret vigtig for os. Vi sidder ikke og udvikler et stykke software eller andet, som kan gøres på et kontor, så vi har brug for nogle stærke ressourcer. Vi har brug for en del kapital, og vi skal have en del indsigt, før vi kan producere på det plan, som vi drømmer om", lyder det fra Damien Jelstrup Balkin. 

Erhvervskonsulent John Büchler har i den forbindelse hjulpet Damien Jelstrup Balkin og Maripure Seaweed med at finde finansiering. BusinessAalborg har således vejledt virksomheden i forhold til mulighederne hos Nordjysk Lånefond, Innovationsfonden, Vækstfonden og inden for diverse EU-midler - blandt meget andet.

John Büchler Bertelsen

Erhvervskonsulent

25 20 15 81

jobu@aalborg.dk

Kontakt

BusinessAalborg

Boulevarden 13, 2. sal 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 15 70

Skriv til os

Åbningstider

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang