Skip til hoved indholdet
  Hjem Om kommunen Udvikling og projekter Udvikling af kommunen Nye daginstitutioner Daginstitutionen Damgaarden

Daginstitutionen Damgaarden

Daginstitutionen Damgaarden er en integreret institution med plads til omkring 50 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn beliggende i Klarup. Daginstitutionen forventes at stå klar til brug i slutningen af 2024.

Ny daginstitution i Klarup

Daginstitutionen kommer til at ligge på Klarupvej 3F, 9270 Klarup.

I Daginstitutionen Damgaarden er rummene og arkitekturen designet med fokus på leg og bevægelse, som skal understøtte udviklingen og udfoldelsen af børns fysiske kompetencer. Naturen og bygningen aktiverer hinanden og samspillet sikrer en glidende overgang mellem de indvendige og udvendige rum.

Byggeriet bliver endnu en af Aalborg Kommunes DGNB certificerede daginstitutioner.

Hvis du vil vide mere

 • Daginstitutionen bliver i alt 1453 kvadratmeter
 • Institutionen kommer til at indeholde både vuggestue og børnehave med plads til omkring 50 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn
 • Institutionen får adressen Klarupvej 3F, 9270 Klarup
 • Institutionen får eget køkken
 • Ny daginstitution understøtter, at man kan imødekomme behovet i forhold til pasningsgaranti
 • AaK Bygninger, Aalborg Kommune
 • Totalentreprenør: Pallisgaard A/S
 • Arkitekt: plusArkitekter
 • Ingeniør: EKJ RÅDGIVENDE INGENIØRER AS
 • Landskabsarkitekt: LYTT Architecture

Planen er, at byggeriet står klar til brug i slutningen af 2024.

Daginstitutionen Damgaarden er indrettet med et centralt beliggende fællesområde og hovedindgang. Det giver børnene og de voksne oplevelsen af én samlet institution med forgreninger til de forskellige afdelinger, hvor mindre grupper samtidig bliver del af et større fællesskab.

Rammerne er målrettet og tilpasset de forskellige børns aldersgrupper og udviklingsproces og motiverer det enkelte barn til at afprøve og eksperimentere med forskellige lege og aktiviteter. Børnene har mulighed for bevægelse og udfolde sig samt fordybe sig med stillesiddende leg både alene og i fællesskab.

Legeplads

Legepladsen er en grøn naturlegeplads, som er vendt mod syd og giver et ekstra uderum i naturen. Indretningen af legepladsområdet for både børnehaven og vuggestuen tager udgangspunkt i at skabe forskellige zoner til stimulerende leg og læring i trygge miljøer. Der er skabt plads til både den vilde og aktive leg, hvor børnene kan udfolde sig fysisk og styrkes motorisk, og den rolige leg, hvor man sanserne aktiveres, og der er rum for hygge og pauser. Der er områder med krat og huler, bakker at tumle og hoppe på, baner til at løbe hurtigt på løbecykel, plads til at lege rolleleg i legehus-landsbyen og bruge naturen i dagligdagens kreative aktiviteter.

Alrum

Alrummet er samlingspunkt og bindeled for børnene og de voksne i huset. Det er placeret centralt i bygningen mellem vuggestuegruppen og børnehavegruppen og mellem hovedindgang og legepladsen. Herfra er der direkte forbindelse til et stort overdækket udeområde. Alrummet er Damgaardens hjerte, hvor børnene kan udfolde sig med plads til leg og læring og samtidig være en del af det pædagogiske køkken, der er integreret i rummet.

Vuggestue og børnehave

Vuggestue og børnehaven er i hver sin afdeling med egen garderobe, som også kan bruges til leg og motoriske udfoldelse. I alle grupperum kan der skabes forskellige legezoner. Fra grupperummene er der udgang til ”eget” udeareal under det store udhæng. Det skaber en naturlig overgang mellem ude og inde.

Den store fokus på bæredygtighed i byggeriet bidrager til at opnå FNs verdensmål for bæredygtighed. For at sikre fokus på bæredygtighed vil bygningen løbende blive screenet for at synliggøre eventuelle tiltag, der kan give værdi for både bygherre, brugere og miljøet, samt sikre bæredygtighed i de valg der træffes løbende gennem projektet.

Bygningen er DGNB certificeret

Bygningen er designet efter den såkaldte DGNB guld-certificering. Certificeringen dækker blandt andet over emner som miljømæssig kvalitet, økonomisk bæredygtighed, social bæredygtighed, teknisk kvalitet og proces. Bygningen er også DGNB Hjerte certificeret, hvilket vil sige, at bygningen får et godt indeklima med fokus på luftkvalitet, akustik, belysning og udsyn til uderum.

Du kan læse mere om DGNB på Green Building Counsils hjemmeside

Kontakt

Børn og Unge - Budget og Anlæg

Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 40 00

Åbningstider

Måske du også er interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang