Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Udvikling og projekter Udvikling af kommunen Nye daginstitutioner Daginstitutionen Alfred Nobel

Daginstitutionen Alfred Nobel

Daginstitutionen Alfred Nobel er en integreret institution med plads til omkring 50 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn beliggende i Universitetskvarteret i Aalborg Øst. Daginstitutionen forventes at stå klar til brug i 2025.

Ny daginstitution i Universitetskvarteret

Daginstitutionen kommer til at ligge på Alfred Nobels Vej 5, 9220 Aalborg.

Hvad der hidtil har været ubebygget landbrugsmark skal nu danne ramme om den nye daginstitution. Naturens tilstedeværelse er derfor tydelig i udformningen af institutionen, hvilket giver gode muligheder for at inddrage udeliv og natur, som en del af hverdagen.

Byggeriet bliver endnu en af Aalborg Kommunes DGNB certificerede daginstitutioner.

Hvis du vil vide mere

  • Institutionen kommer til at indeholde både vuggestue og børnehave med plads til omkring 50 vuggestuebørn og 100 børnehavebørn
  • Institutionen får adressen Alfred Nobels Vej 5, 9220 Aalborg.
  • Institutionen får eget køkken
  • Ny daginstitution understøtter, at man kan imødekomme behovet i forhold til pasningsgaranti
  • AaK Bygninger, Aalborg Kommune
  • Totalentreprenør: Arne Andersen Vrå A/S
  • Arkitekt: Krogh Arkitektur A/S
  • Ingeniør: EKJ RÅDGIVENDE INGENIØRER AS

Planen er, at byggeriet står klar til brug i 2025.

Indretningen af den nye daginstitution er inde og ude skabt ud fra ideen om et centralt fællesskab – et såkaldt ’hjerterum’. I hjerterummet indgår det pædagogiske køkken, som skal være med til af styrke den pædagogiske praksis. Her kan børn og voksne være fælles om morgenmad, madlavning og lignende fællesaktiviteter i løbet af dagen. Omkring hjerterummet er der flere mindre enheder. Det giver de voksne mulighed for at opdele børnene i mindre grupper og tilgodese de specifikke behov for hver børnegruppe.

Vuggestuedelen

Vuggestuen har egen indgang, hvor et vindfang skaber en komfortabel ankomstsituation og fordeler vuggestuebørnene i to storgrupper. Fra vindfanget er der adgang til garderoberne, der er indrettet funktionelt med plads til praktisk af- og påklædning, men også til leg og ophold. Fra garderoberne er der adgang til hjerterummet, hvor alle kan mødes til fælles aktiviteter.

Børnehavedelen

Børnehaven fungerer i praksis som én samlet afdeling og er derfor placeret tæt i samme ende af huset. Grupperne deler fælles ankomst og udgang til legeplads, som består af to separate indgange med grov garderobe, hvor det er nemt af få tøjet af og på. De mindre grupperum i børnehaven giver mulighed fra rolige aktiviteter og sovezoner, da det er placeret længst væk fra hjerterummet - og dermed den største aktivitet.

Legeplads og udearealer

Legepladsen bliver en naturlig del af landskabet og med indgang til de forskellige stuer. De nære udearealer giver plads til ophold i al slags vejr samt kreativitet og fællesskab og hensigten er at skabe en flydende overgang mellem inde og ude. Det vilde og varierede landskab inviterer til løb, klatring og leg, men giver samtidig plads til af finde ro og til fordybet leg.

Daginstitutionens design afspejler en bevidst afvejning af miljømæssige, social og økonomiske hensyn for at skabe et bæredygtigt byggeri, der er i overensstemmelse med Aalborg Kommunes verdensmålsstrategi med særligt fokus på klima, ressourcer, biodiversitet og ulighed.

Bygningen er DGNB certificeret

Bygningen er designet efter den såkaldte DGNB guld-certificering. Certificeringen dækker blandt andet over emner som miljømæssig kvalitet, økonomisk bæredygtighed, social bæredygtighed, teknisk kvalitet og proces. Bygningen er også DGNB Hjerte certificeret, hvilket vil sige, at bygningen får et godt indeklima med fokus på luftkvalitet, akustik, belysning og udsyn til uderum.

Du kan læse mere om DGNB på Green Building Counsils hjemmeside

Kontakt

Børn og Unge - Budget og Anlæg

Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 40 00

Åbningstider

Måske du også er interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang