Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Udvikling og projekter Bæredygtig kommune Ressourcer Grønne initiativer for børn og unge

Grønne initiativer for børn og unge

Aalborg Kommunes børn og unge gør os alle grønnere. De nye generationer er fulde af gåpåmod, når det handler om at gøre vores planet mere grøn. Derfor udarbejder vi løbende tilbud til forskellige uddannelsestrin, som kan klæde børn og unge på til en mere bæredygtig fremtid.

Læs om de forskellige grønne initiativer for børn og unge

Måske er det noget for dig at være med?

Hvis du vil vide mere

Youths Go Green er et tilbud for grundskolens 7. og 8. klasser samt gymnasiale uddannelser, hvor FN’s 17 verdensmål for bæredygtig ydvikling er i fokus. Det handler om at give viden om og metoder til bæredygtighed i øjenhøjde. Vores formål er at inspirere unge til handling, involvering, karrieremuligheder og perspektivering i den grønne agenda.

Læs om initiativerne på Youths Go Greens hjemmeside

Gastronomi og Bæredygtighed har fokus på at give unge mennesker et positivt indblik i kokkebranchen. Samtidig giver det dem mulighed for at udvikle kreative og innovative ideer til mere bæredygtige restauranter.

Projektet er et samarbejde mellem partnerne:

  • 8 forskellige restauranter i Aalborg
  • Netværk for Grøn Detail, Aalborg Kommune
  • Børn og Unge, Aalborg Kommune
  • Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC)
  • Nordjysk Mad og Turisme
  • Tech College.

Læs mere på hjemmesiden for projektet Gastro & Sustain

Klimakrisen er vor tids største trussel, og det er dig som ung og dine børn, som kommer til at mærke de fremtidige konsekvenser af den manglende handling. Derfor er der i langt højere grad brug for dig som ung i klimadagsordenen!

Den grønne omstilling har brug for innovative løsninger og en ny generation, som er klædt på til opgaven. Samtidig skal der bygges bro mellem politikerne og ungdommen. Derfor har Aalborg Kommune et Ungeklimaråd.

Hvad laver Ungeklimarådet?

Ungeklimarådet kan først og fremmest komme med anbefalinger og input til byrådet. Det vil især være relevant, at ungeklimarådet kommer med anbefalinger til implementeringen af Klimaplanen, men også til andre planer og tiltag med klimaindhold. Ungeklimarådet sørger for at indhente viden og relevante input fra andre unge og eksperter på området.

Ungeklimarådet er et forbillede for andre unge. De viser, at unge bliver hørt; at alle, uanset alder, har en stemme, og at de kan bruge deres stemme til at sætte præg på, hvordan vores samfund er indrettet. Dette sker for eksempel gennem oplæg og formidling på folkeskoler, ungdomsuddannelser og lignende.

Ungeklimarådet hjælper også Aalborg Kommune med at fremme en bæredygtig livsstil blandt unge og andre målgrupper. Det sker for eksempel ved hjælp af sparring i forbindelse med arrangementer og udvikling af nye kampagner.

Ungeklimarådet aftaler selv, hvor tit de mødes, og hvilke dagsordener de tager op med sparring og vejledning fra kommunens grønne agent. 

Kom og vær med

Alle mellem 15 og 25 år, og som bor i Aalborg kommune, er meget velkomne til at være med. Du kan sende os en mail, hvis du er interesseret. Vi glæder os til at høre fra dig! 

Skriv mail til baeredygtighed@aalborg.dk

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed, grønne omstillingsprocesser eller klimavenlige tiltage med fokus på erhvervslivet? Så er Det Grønne Rejsehold måske noget for dig.

Det Grønne Rejsehold består af cirka 35 ledige kandidater fra forskellige studieretninger fra Aalborg Universitet eller University College. Du skal have stor personlig og/eller faglig interesse for bæredygtighed og grønne omstillingsprocesser for at blive en del af rejseholdet. Det er ikke en forudsætning, at du har beskæftiget dig med det på dit studie.

Hvis du bliver optaget på rejseholdet, skal du gennemgå et kursus. På kurset vil du blive opkvalificeret til at foretage konkrete grønne omstillingsprojekter på virksomheder. Efter den intensive del af kurset, er der i de følgende 3-4 uger casearbejde, hvor du i en gruppe af 3-4 deltagere fra Det Grønne Rejsehold samarbejder med en virksomhed om en problemstilling, som virksomheden ønsker at få hjælp til at løse.

Forløbet består af cirka 2,5 kursusuger og efterfølgende cirka 3,5 ugers casearbejde, hvorefter resultaterne af arbejdet præsenteres for virksomhederne.

Kontakt

Ønsker du mere information om Det Grønne Rejsehold, kan du kontakte projektleder Anne Mette Dalum:

Skriv mail til anne.mette.dalum@aalborg.dk

Ring på telefon 25 20 24 20.

Zacharias Brix Madsen

Grøn agent

25 19 93 62 

zacharias.madsen@aalborg.dk

Kontakt

Klima og Miljø

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 50

Skriv til os

Telefontider

I Center for Grøn Omstilling samarbejder vi med organisationer, institutioner, virksomheder og ildsjæle om en grønnere kommune. Gennem projekter – store som små – vil vi reducere miljøpåvirkningen og fremme bæredygtig udvikling.

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang