Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Udvikling og projekter Bæredygtig kommune Aalborg 2024 – vores byer, vores ansvar.

Aalborg 2024 – vores byer, vores ansvar.

Stor europæisk konference om bæredygtighed vender tilbage. 1. til 3. oktober 2024 er Aalborg Kommune vært for den 10. europæiske konference for bæredygtige byer og lokalsamfund. Konferencen er i Aalborg Kongres & Kultur Center, mens Kildeparken bliver fyldt med grønne aktiviteter for alle interesserede.

Hvis du vil vide mere

Aalborg som international platform for bæredygtighed

Aalborg Kommune er vært for den 10. europæiske konference om bæredygtige byer og bysamfund. Konferencens formål er at samle lokale og regionale beslutningstagere fra hele Europa for at debattere, udveksle ideer og sammen drøfte, hvordan vi fører Europa mod en bæredygtig fremtid.

Konferencen vil også demonstrere det presserende behov for, at lokale ledere og beslutningstagere påtager sig ansvaret for at gennemføre den nødvendige grønne omstilling i vores byer og de omkringliggende samfund. Det er nemlig i hverdagen i de lokale samfund, de bæredygtige visioner skal føres ud i livet gennem konkrete handlinger.

Debatten og erfaringsudvekslingen på konferencen skal også bruges til at tydeliggøre overfor EU's beslutningstagere, hvordan de på bedste vis kan understøtte det arbejde, der allerede er godt i gang i de lokale bysamfund. På den måde kan vi sammen sørge for, at alle har de bedste forudsætninger for at lykkes.

Konferencen arrangeres af organisationen ICLEI i samarbejde med Aalborg Kommune.

Vores byer. Vores ansvar.

Det var i Aalborg, det hele begyndte, da den første europæiske bæredygtighedskonference blev holdt i 1994, og det såkaldte ”Aalborg Charter” blev vedtaget. I dag er charteret et vigtigt fundament for arbejdet med bæredygtighed i mange europæiske byer og lokalsamfund.

I 2024 samler vi igen politikere, embedsfolk, eksperter, forskere, og organisationer fra hele Europa for at dele viden og erfaringer om bæredygtighed. Det kan være klimaforandringer, vedvarende energi, bæredygtig mobilitet samt ansvarligt forbrug og produktion.

Konferencen har fokus på det presserende behov for, at lokale myndigheder påtager sig ansvaret for den grønne omstilling og sammen viser vejen mod et bæredygtigt Europa.

Tilmeld dig konferencen på ICLEIs hjemmeside.

Under og efter konferencen 1. til 5. oktober fylder vi sammen Kildeparken med liv, leg og læring for alle:

  • Kunst, kultur og musik, der overrasker, oplyser og inspirerer til bæredygtig handling.
  • Aktiviteter og lege med fokus på bæredygtig dannelse for at skabe nysgerrighed, interesse og forståelse hos børn og unge.
  • Involverende workshops, udstillinger og aktiviteter, der inspirerer hele familien til en bæredygtig hverdag.
  • Samarbejder på tværs af kommuner for at fremme konkrete bæredygtige indsatser i lokalmiljøet.

Vi inviterer alle interesserede parter til at være en del af dialogen. Sammen kan vi gøre en forskel og bane vejen for en mere bæredygtig fremtid for de kommende generationer.

Efter 30 år og 20 år samles vi igen i Aalborg for at debattere vores byer og vores ansvar. Se resultaterne fra de to tidligere konferencer i Aalborg. 

Læs Aalborg Charter fra 1994

Læs Aalborg Commitments fra 2004

Anders Du Mont-Thygesen

Projektleder

25 20 21 94

anders.thygesen@aalborg.dk

Kontakt

Klima og Miljø

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 50

Skriv til os

Telefontider

Aalborg Kommune er arrangør sammen med ICLEI Europe, der er et netværk for bæredygtige byer og lokalsamfund.

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang