Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Vejledning til boligejere, som nedriver eller renoverer: "Er dit byggeaffald farligt eller en ressource?"

Vejledning til boligejere, som nedriver eller renoverer: "Er dit byggeaffald farligt eller en ressource?"

Byggeaffald udgør omkring en tredjedel af den samlede mængde affald i Danmark. Noget byggeaffald er farligt, mens andet er en ressource. Derfor er det som boligejer vigtigt at vide, hvad du skal gøre både før, under og efter nedrivning eller renovering.

Få styr på dit byggeaffald før du nedriver eller renoverer

Før du går i gang med at nedrive eller renovere, bør du undersøge, om dit byggeaffald er farligt. Så kan det nemlig blive bortskaffet rigtigt. Hvis det er rent, udgør det omvendt en værdifuld ressource, som kan gøre nytte ved at blive genbrugt eller genanvendt.
Det farlige byggeaffald kan være maling med tungmetaller og PCB. Der kan også være asbest i den klæber, som klinker er sat op med. Stofferne kan både være skadelige for dig, dine nærmeste og miljøet, hvis de ikke bliver håndteret korrekt.

Anmeld dit byggeaffald til kommunen

Som boligejer har du pligt til at anmelde det til kommunen, hvis du har mere end 1 ton byggeaffald. Anmeldelsen skal ske senest 14 dage før, arbejdet går i gang.
Det er altid boligejers ansvar at anmelde byggeaffaldet – også selvom opgaven er givet videre til en håndværker. Du skal altså selv tjekke, om din håndværker har anmeldt det.

Få mere at vide

Læs mere om byggeaffald på Aalborg Kommunes hjemmeside aalborg.dk/byggeaffald.

Her kan du også se eksempler på, hvilke typer affald som er farlige, og hvilke der er en ressource.

Ved spørgsmål om byggeaffald kan du kontakte teamet Erhvervsaffald i Klima og Miljø:

Skriv mail til byggeaffald@aalborg.dk

Kontakt

Klima og Miljø

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 50

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang