Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Friske kræfter i Aalborg Iværksætterråd skal styrke Aalborg som iværksætterby

Friske kræfter i Aalborg Iværksætterråd skal styrke Aalborg som iværksætterby

Aalborg byråd har udpeget 7 nye medlemmer, som de næste to år skal være med til at udfolde Aalborgs potentiale som en iværksætterby i verdensklasse.

Iværksætterrådet bringer byrådspolitikere og iværksættere tættere sammen og har til formål at rådgive Aalborg Byråd i forhold til beslutninger om iværksætteri. Iværksætterrådet arbejder med Aalborgs iværksætterstrategi og kommer med bidrag, der kan understøtte indsatser for iværksætteri i vores kommune. Dermed er rådet med til at bane vejen for, at Aalborg tager skridtet videre i udfoldelsen af Aalborgs potentiale som en iværksætterby i verdensklasse. 

Vi skal favne hele bredden af iværksætteriet

Et af de nye medlemmer er Nicklas Lassen fra virksomheden Podovo, som er rådgivende ingeniører inden for produktudvikling. Nicklas er valgt som formand for rådet og ser frem til at arbejde videre på den indsats det tidligere Iværksætterråd har bidraget med. 

Jeg ser frem til at bidrage med nye, friske inputs i samarbejdet med resten medlemmerne af rådet. Jeg tør godt love, at der er samlet nogle mennesker med meget på hjerte og ild i øjnene, men også på kryds og tværs af brancher og baggrunde, som jeg er sikker på, giver et spændende grundlag for en debat og for den fremtidige agenda for Aalborg Iværksætterråd. 

Nicklas Lassen, formand for Aalborg Iværksætterråd og stifter af Podovo

 

”Jeg har selv fået uundværlig hjælp fra Aalborg Kommunes iværksætterindsats via BusinessAalborg, da jeg startede min egen virksomhed. At træde tættere på beslutningerne og forsøge at præge dem, er vigtigt for mig, så jeg kan hjælpe med at fastholde og forbedre disse tilbud, så andre kan få den samme hjælp, er ekstremt vigtigt for mig”. 

Nicklas Lassen fortæller, at første møde i Iværksætterrådet har fundet sted, og her blev vigtigheden af repræsentation af diversitet blandt andet diskuteret.

”Vi skal have fokus på risikovillig kapital i Nordjylland, men vi skal også huske på, at alle iværksættere er unikke, så det er vigtigt, at alle har mulighed for at spejle sig i alle de forskellige tilbud, uanset om man er soloselvstændig eller en kommende unicorn-virksomhed. Det er også ekstremt vigtigt for fremtidens iværksætteri at fastholde den store indsats, der er mellem uddannelsesinstitutionerne og BusinessAalborg. At kunne konvertere det arbejde, som man har lavet under sin uddannelse til en virksomhed, kan være angstprovokerende, men med de rette hjælpemidler kan den overgang blive nemmere,” slutter Nicklas Lassen. 

Tætte bånd gør forskellen 

For næstformand Daniel Borup, der er medlem af Aalborg Byråd for Venstre, er det helt essentielt, at vi i Aalborg Kommune prioriterer at have et iværksætterråd:

”Med en ambition om at udvikle Aalborg til en iværksætterkommune i verdensklasse er det nødvendigt, at vi har et tæt bånd mellem de politiske beslutningstagere og alle de forskellige typer af iværksættere, vi har. Kommunens iværksætterindsats er til for at hjælpe iværksætterne godt fra start, så det er helt naturligt også at inddrage de iværksættere, som man vil gøre en forskel for”.

”Vi er rigtig dygtige til at hjælpe folk i gang, når idéen opstår, men vi falder lidt igennem, når drømmen er at tage sin startup videre ind i vækstiværksætteriet. Så vi kommer til at kigge dybere ind i, hvordan vi kan skabe stærkere rammer for de iværksættere, der har en mere investeringstung rejse foran sig”, Fortæller Daniel Borup.

Sammen om iværksætteri i Aalborg

Iværksætterådet er en af de vigtige byggesten for at skabe størst for værdi for Aalborgs iværksættere og sikre kvaliteten og effekten af de fælles indsatser. Foruden Aalborg Iværksætterråd, har Aalborg Kommune et partnerskab for iværksætteri, der arbejder for at skabe gode muligheder for iværksættere. Her består medlemmerne af erhvervsorganisationer, erhvervsfremmeaktører og uddannelsesinstitutioner. 

Iværksætterrådet består af tre medlemmer fra Aalborg Byråd og syv iværksættere, som mødes fire gange årligt.

Medlemmer af Aalborg Iværksætterråd for 2024 og 2025

•    Nicklas Lassen fra Podovo 
•    Karina Suhr Holm fra Du er Smyk 
•    Alex Klysner fra KANT digital 
•    Jens Henrik Sørensen fra Defakto Rådgivende Landinspektører 
•    Jacob Frandsen fra Rabatta 
•    Pia Stigaard Skammelsen fra Oh So Quiet 
•    Damir Stojkovic fra Berlin Döner Aalborg 
•    Evald Lange Rise, medlem af Aalborg Byråd for Socialdemokratiet
•    Tobias Bøgeskov Eriksen, medlem af Aalborg Byråd for Socialdemokratiet
•    Daniel Borup, medlem af Aalborg Byråd for Venstre

Suppleanter for iværksætter-medlemmer

•    Peter Nødbak fra ioTrace / Universal Tracking Systems 
•    Finn Christiansen fra Better Business Development 
•    Julie Grønkjær fra Saluscur 

Medlemmerne er udpeget af Aalborg Byråd på baggrund af en ansøgningsproces, hvor iværksættere i Aalborg Kommune har haft mulighed for at indstille sig selv eller en iværksætter de kender. 

Læs mere om Aalborg Iværksætterråd 

Læs mere om Aalborgs Iværksætterstrategi

Kontakt

BusinessAalborg

Boulevarden 13, 2. sal 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 15 70

Skriv til os

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang