Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Aalborg Kommune har stort fokus på den varslede snestorm

Aalborg Kommune har stort fokus på den varslede snestorm

Aalborg Kommune har gjort sig klar til den snestorm, der efter alt at dømme vil ramme det nordlige Jylland fra onsdag til torsdag.

For øjeblikket ser det ud til, at der kan komme mellem 30 til 40 cm sne flere steder i kommunen med meget kraftig vind og dermed risiko for snefygning.

- "Vi har 'forsaltet' veje og stier, så den første nedfaldne sne kan opløses og ikke hænger fast i belægningen. Herudover har vi monteret sneplove på vores maskiner", udtaler afdelingsleder i Byer og Natur Niels Sloth Christiansen og fortsætter:

- "Vi starter med snerydning af veje med serviceklasserne 1, 2 og 3 samt stier af serviceklasse 1. Rydning af stier af serviceklasse 2 igangsættes senere natten til onsdag og herefter kommer vi til serviceklasse 4 veje. Stier i det åbne land bliver ikke sneryddet."

Aalborg Kommune opfordrer borgere til at arbejde hjemmefra eller tage en fridag, hvis det er muligt. Hvis det er nødvendigt at tage bilen, er det en god ide at pakke varmt tøj og fodtøj, tæpper, skovl, varmt at drikke og en opladet telefon.

Fakta

Aalborg Kommune har:
 

  • cirka 2000 kilometer veje
  • cirka 400 kilometer stier
  • cirka 300 kilometer fortov
  • en større mængde pladser og torve

Aalborg Kommune kan i alt sende 152 køretøjer ud for at rydde sne. Herudover har kommunen mulighed for at benytte en række specialkøretøjer, gummigeder, traktorer og rendegravere, hvis vejret bliver ekstremt.
 
På siden Vejene i vintervejr kan der ses et overblik over serviceklasserne på veje og stier.

Kontakt

By og Land

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 00

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang