Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Ung Bo for dig selv Studiebyen Aalborg Mød de studerende Astrid

Astrid

Mød Astrid, der læser til sygeplejerske på UCN. Hør, hvad hun har at sige om at være studerende i Aalborg.

Hvorfor kan du godt lide at studere i Aalborg?

Jeg kan godt lide at studere i Aalborg, fordi jeg synes byen har en perfekt balance mellem festlige aktiviteter og ro. Byen tilbyder en ramme for både et pulserende studieliv, hvor man kan drikke en øl med sine medstuderende i Jomfru Ane Gade eller man kan gå en tur langs havnen eller i en af Aalborgs grønne områder, hvis det er det man har lyst til.

Det skal altså heller ikke undlades at huslejen i Aalborg er mindre end i Danmarks andre storbyer. Personligt bidrager den overkommelige husleje til at jeg kan fokusere på mit studie uden at være nødsaget til at have et studiejob og jeg har endda kunne prioritere at have en bil, hvilket som tilflytter betyder at jeg nemt kan komme hjem til min familie i weekender og ferier.


Er der nogle særlige aktiviteter, tilbud eller arrangementer i byen, som du gerne vil fremhæve til andre studerende? Hvorfor?

Jeg synes at Biffen i Nordkraft er værd at fremhæve. Som studerende er pengene ofte små og det kan være vanskeligt at financiere et luksussæde i en almen biograf. Biffen Nordkraft er autentisk med nøje udvalgte film og så endda til studievenlige priser.

Som studerende er der også det fantastiske tilbud der går under navnet “Aalborg Try Out”. Det løber fra omkring september til november og er et tilbud, hvor studerende i kommunen kan afprøve forskellige aktiviteter helt gratis. Der tilbydes alt fra keramik, SUP-board og dans, og det er en gylden mulighed for at danne relationer med ens nye eller gamle studiekammerater.

Der arrangeres også ofte loppemarkeder i Aalborg, både ved havnen, ved streetfood og i Gigantium. Det er så hyggeligt enten at få solgt ud af sine gamle sager eller nuppe en to-go kaffe og gå rundt og kigge.

Hvad er dit bedste råd til nye studerende i byen?

Mit bedste råd til nye studerende i byen er at nyde de små parker rundt i byen der fyldes med liv og glade mennesker, når solen begynder at vise sig. Mine medstuderende og jeg bruger ofte parkerne til at grille og tage et slag ølbowling efter skole eller i weekenderne. Derudover så synes jeg at man skal følge “migogaalborg” på de sociale medier. De tester diverse spisesteder af og promoverer aktiviteter og tilbud i Aalborg, som man måske ikke selv har opdaget.Kontakt

Kommunikation og Udvikling

Ring til os

99 31 16 66

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang