Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Min bolig Ejerbolig Grund og skel Indefrosset grundskyld

Indefrosset grundskyld

Indefrosset grundskyld betyder, at du i stedet for at betale en eventuel stigning i grundskylden årligt først betaler beløbet, når du sælger din bolig.

Har du ikke MitID, skal du kontakte Ejendomsregister. Se info nedenunder.

Skatteforvaltningen overtager boligskatteopkrævningen fra den 1. januar 2024

Med de nye skatteregler bliver hele din boligskatteopkrævning samlet i staten. Det betyder, at du betaler grundskylden løbende via årsopgørelsen i stedet for at få en opkrævning fra kommunen. Det er ikke en ny skat – bare en ny måde at betale den på.

Læs mere om de nye boligskatteregler på vurderingsportalen.dk

Hvis du vil vide mere

Boligejere har tidligere oplevet at få stigningen af grundskylden (ejendomsskatten) indefrosset i årende 2018-2024. Det betyder, at en del af grundskylden ikke skal betales nu - men først ved opsigelse af det indefrosne grundskyldslån eller ved salg af ejendommen. 

Indefrysningslånet er uden renter og gebyrer

Det beløb, der blev indefrosset i kommunen er lavet som et lån, som fordeles på alle ejere af ejendommen. Hvert år i januar modtager alle ejere en opgørelse, som viser det indefrosne beløb for hver af ejerne. 

Indefrysningslånet skal indfries ved ejerskifte

Indefrysningslånet på grundskylden skal altid betales i forbindelse med ejerskifte. Opkrævningen udsendes automatisk cirka 10 dage efter opgørelsen er modtaget.

Opfylder din ejendom ikke Ejendomsværdiskatteloven § 4 stykke 1-10, eventuelt hvis ejendommen er nedrevet, vil du opleve at den indefrosne grundskyld forfalder til betaling. Det vil fremgå af opgørelsen, du modtager, hvorvidt den indefrosne grundskyld er opsagt som følge af dette.

Framelding af indefrosset grundskyld

Du kan framelde den indefrosne grundskyld i kommunen via Borger.dk. 

Læs om fra- og tilmelding af indefrosset grundskyld på hjemmesiden borger.dk

Hvis du ikke har MitID, kan du kontakte os og få en frameldingsblanket, som sendes med posten.

Efter framelding

Hvis du framelder dig ordningen, skal du betale det samlede indefrosne beløb i kommunen. Det er alene din personlige andel af indefrysningen på ejendommen, der frameldes. Det vil sige, at eventuelle andre ejere selv skal afmelde sig ordningen, hvis de ønsker det.
Du kan ikke fortryde dit valg om framelding. Alle girokort, der modtages i forbindelse med framelding af indefrysningslånet, skal indbetales.
Ved framelding forfalder lånet til betaling 10 dage efter frameldingsdatoen og sidste rettidig betalingsdag er 20 dage efter forfaldsdagen.
Indbetalingskort sendes cirka 10 dage efter opgørelsen er modtaget til din digitale postkasse. Hvis du er fritaget for digital post, vil du modtage indbetalingskortet med posten. 

Ejerforhold

Som ejer af fast ejendom, er det vigtigt at gøre opmærksom på, hvis der er uoverensstemmelser imellem det tinglyste ejerskab og ejerskabet registeret i de offentlige systemer. 
Det vil sige, hvis du som boligejer oplever, at ejerforholdet ikke står korrekt på for eksempel din forskudsopgørelse i SKAT eller lignende, skal du kontakte os og få rettet oplysningerne, så de stemmer overens med tingbogen/skødet. 

Uskiftet bo

Sidder du i uskiftet bo, får vi ikke automatisk besked. Det er derfor nødvendigt at fremsende en skifteretsattest på det uskiftede bo. Dette kan gøres via kontaktoplysninger nederst på siden.

Administratorforhold

Hvis du administrerer en ejendom, ejerforening eller grundejerforening, er det vigtigt at administratorforholdet stemmer overens med de faktiske forhold. Disse oplysninger kan rettes ved at kontakte os.

Hvis en ejerforening eller grundejerforening har et selvstændigt CVR-nummer, skal administrator opdateres hos Virk, som automatisk opdateres i de offentlige systemer.

Besøg hjemmesiden www.virk.dk

Har man en ejerforening, grundejerforening eller lignende, som ikke har et CVR-nummer, kan det oprettes via Virk ved at registrere en frivillig forening.

Læs mere om at registrere en frivillig forening på virk.dk

Spørgsmål vedrørende rykkerbreve, restancer, renter med mere skal ske til Opkrævningskontoret.

Læs mere på siden Regninger fra kommunen.

Kontakt

Ejendomsregister

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 82 82 03

Åbningstider

Telefontider

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang