Skip til hoved indholdet
    Hjem Min virksomhed Miljø og erhvervsaffald Maskin- eller autoværksted

Etabler maskinværksted eller autoværksted

Anmeld nemt digitalt, hvis du vil etablere, udvide eller ændre et maskinværksted. Bestil skema til anmeldelse, hvis du ønsker at etablere, ændre eller udvide et autoværksted.

Maskinværksted

Vil du etablere, udvide eller ændre et maskinværksted, hvor produktionsarealet er på 1.000 m2 eller derover, og som er omfattet af Maskinværkstedsbekendtgørelsen? Så skal du først anmelde det digitalt til kommunen.

Hvis afledning af processpildevand til kloak er en del af projektet, kan du samtidig søge om tilslutningstilladelse til spildevand.

Vælg den rigtige aktivitet, når du anmelder digitalt:

  1. Virksomhedsmiljø – ny virksomhed: ansøgning om miljøgodkendelse og anmeldelse af virksomhed.
  2. Virksomhedsmiljø – eksisterende virksomhed: ansøgning om miljøgodkendelse og anmeldelse af virksomhed , hvis du vil anmelde ændringer/udvidelser på en eksisterende virksomhed.

Vælg dernæst: miljøanmeldelse af maskinværksted.

Så sikrer du, at den elektroniske ansøgning er en miljøsag (og ikke en byggesag). De rigtige dokumentationskrav og ansøgningskrav svarende til maskinværkstedsbekendtgørelsen får du også frem på den måde. 

Forhåndsdialog

Vi anbefaler, at du benytter dig af muligheden for en forhåndsdialog, så du kan få afklaret eventuelle tvivlsspørgsmål så tidligt som muligt.

Autoværksted

Hvis du vil etablere, udvide eller ændre et autoværksted, skal du først anmelde det til kommunen. Det skal du gøre via vores anmeldelsesskema. 

Ordet autoværksted dækker for eksempel over virksomheder, anlæg og aktiviteter for service, reparation, vask og overfladebehandling, herunder autolakering af motorkøretøjer.

Autoværksteder og bilvaskehaller reguleres af bekendtgørelsen for autoværksteder. Hvis du vil etablere eller flytte dit værksted til en anden adresse, så skal du anmelde det til os. Du skal være opmærksom på, at du ikke må have værksteder hvor som helst i Aalborg Kommune. 

Modtag "anmeldelsesskema" på mail

Skriv til os, så sender vi materialet som pdf.
Du kan også bestille materialet ved at ringe på telefon 99 31 20 50

Hvis du vil vide mere

Hvis din virksomhed har en gældende miljøgodkendelse, så er denne godkendelse gyldig, så længe du ikke udvider eller ændrer virksomheden på en måde, som kræver, at du sender en anmeldelse.

Læs om regulering af særlige brancher på Miljøstyrelsens hjemmeside

Etablering af maskinværksteder under 1000 m2 skal du ikke anmelde. De reguleres i henhold til miljøbeskyttelseslovens § 42.

Kontakt

Klima og Miljø

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 50

Skriv til os

Telefontider

Det med småt

Maskinværksted

Hvis Aalborg Kommune ikke har gjort indsigelse inden 4 uger efter modtagelse af en fyldestgørende anmeldelse, kan det anmeldte gennemføres under overholdelse af reglerne i Maskinværkstedsbekendtgørelsen.

Autoværksted

Hvis Aalborg Kommune ikke har gjort indsigelse inden 4 uger efter modtagelse af en fyldestgørende anmeldelse, kan det anmeldte gennemføres under overholdelse af reglerne i Autoværkstedsbekendtgørelsen.

Ordet maskinværksted dækker for eksempel over virksomheder, der forarbejder emner af jern, stål eller andre metaller. Maskinværkstedsbekendtgørelsen omfatter virksomheder med et produktionsareal på mere end 1.000 m2, som udfører stansning, kold bearbejdning, drejning, slibning, svejsning, skæring og overfladebehandling.

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang