Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Sundhedsformidler: Aage skal bygge broer til sundhed i Aalborg Øst

Sundhedsformidler: Aage skal bygge broer til sundhed i Aalborg Øst

Syv lokale beboere i Aalborg Øst har været igennem et uddannelsesforløb i sundhed hen over vinteren 2023. Nu skal de formidle viden om sundhed, skabe kendskab til relevante sundhedstilbud og åbne døre til lokale fritidstilbud for lokalområdets borgere. Aage Bjørn Jacobsen vil ud at gå mange ture.

Det var syv stolte sundhedsformidlere, der alle fik en velfortjent klapsalve tirsdag, da de fik overrakt diplomet – beviset for, at de nu er sundhedsformidlere i Aalborg Øst. En af dem, Aage Bjørn Jacobsen, er topmotiveret for at gøre noget godt for sine medborgere. Han er selv diabetiker:

”Jeg vil gerne gøre en forskel for nogle andre mennesker. Jeg blev selv diagnosticeret med diabetes tilbage i 2000 og har helt sikkert haft det i længere tid. Jeg kender mange af symptomerne, og hvis jeg via dialoger med mine medborgere herude, kan få skubbet nogen videre til en undersøgelse hos lægen, eller hjælpe dem med at være aktive - ja så er jeg glad. Og jeg skal nok komme i snak med folk. Jeg er ikke bange for at åbne munden”, fortæller Aage Bjørn Jacobsen, nyuddannet sundhedsformidler og borger i Aalborg Øst.

Målet med de syv nye sundhedsformidlere er netop at skabe en borger-til-borger sundhedsfremmende indsats, der skal virke ude i lokalområdet og give alle beboere i lokalområdet mulighed for at møde sundhed i øjenhøjde. Initiativtagerne til indsatsen er Steno Diabetes Center Nordjylland, Center for Sundhedsfremme og Kvarterværkstedet i Aalborg Kommune, samt Den boligsociale helhedsplan i Løvvangen og Øst i Centrum. Fra centralt hold glæder man sig over initiativet

”Jeg glæder mig meget til at følge og høre om sundhedsformidlernes arbejde og første erfaringer med det her projekt. Jeg er fuld af beundring over deres mod til at kaste sig ud i det. Vi håber jo på, at de kan nå nogle af de borgere, som vi og vores sundhedstilbud traditionelt har svært ved at nå. Jeg tror på, at de kan gøre en forskel. Måske de kan give et forsigtigt puf til et lægebesøg, selv være det gode selskab ved en gåtur, give et tip til en lokal forening med sunde aktiviteter eller det gode fællesskab. Alt sammen kan være det første skridt i en sundere retning og bedre trivsel”, siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune

Gåture som dialogskaber

De syv sundhedsformidlere går fra dags dato i gang med at aktivere, informere og følge borgere til sundhedstilbud samt åbne døre til forskellige fritidstilbud og fællesskaber lokalt. Samtidig er de i gang med at planlægge og facilitere flere lokale aktiviteter, arrangementer og dialogmøder med andre ligesindede borgere, som kan have svært ved at nå kommunens sundheds- og fritidstilbud.
Aage Bjørn Jacobsen har som et led i at ændre sin egen livsstil brugt gåturen som et fast element hver dag. Nu håber han samtidig at kunne bruge det som værktøj til at nå de lokale medborgere. 

”Det kræver et langt sejt træk at komme i gang, men det er jeg villig til at levere. Jeg ved, at der sindssygt mange stier herude at gå på. Så jeg håber, at jeg kan få skabt en masse dialoger med dem jeg møder og selvfølgelig også med mine gåtursmakkere. Allerede torsdag inviterer vi til gåtur klokken 10.00-11.00. Jeg håber nogen vil med – det bliver hyggeligt og helt stille og roligt”, siger Aage Bjørn Jacobsen.

Og ja, det lange seje træk starter for sundhedsformidlerne hver torsdag fra 18. januar, hvor Aage og flere andre sundhedsformidlere inviterer til en gåtur fra klokken 10.00-11.00. Alle er velkomne, startstedet er foran Trekanten ved Astrupstien/Kulturtorvet.

Torsdag 15. februar inviterer sundhedsformidlerne til hyggelig og uformel spilaften i Trekanten Bibliotek og Kulturhus fra klokken 19.00-21.00. Her bliver der lagt op til at spille alle de gamle klassikere. Whist, Uno, 500, Yatzy, Mayer, Ludo, Kalaha og andre gode klassikere. Alle er velkomne.

Mens de syv sundhedsformidlere koncentrerer sig om beboerne i Aalborg Øst, er man også i gang med at rekruttere sundhedsformidler-kandidater i Løvvangen på den anden side af Limfjorden.

Kontakt

Sundhed og Kultur

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 19 55

Skriv til os

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang