Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Nyt bokskoncept: Du kan aflevere farligt affald og hente pakker i samme boks

Nyt bokskoncept: Du kan aflevere farligt affald og hente pakker i samme boks

Aalborg Kommune tester et nyt bokskoncept i samarbejde med Homerunner og Huset Venture Nordjylland. Konceptet giver dig mulighed for at aflevere farligt affald og hente pakker fra forskellige transportfirmaer i én og samme boks. Samtidig fremmer det både bæredygtighed og effektiv logistik.

I dag har borgere i enfamilieboliger og nogle etageboliger mulighed for at aflevere farligt affald nær deres bopæl. Det vil sige affald, som kan gøre skade på mennesker og miljø, hvis vi ikke håndterer og bortskaffer det korrekt.

Bor du i etagebolig har du ofte ikke denne mulighed og skal aflevere dit farlige affald på genbrugspladserne. Det bliver der nu ændret på i nogle boligområder, hvor Aalborg Kommune tester et nyt og innovativt bokskoncept. Konceptet kombinerer praktisk affaldssortering med smart pakkeafhentning og er en stor lettelse for dig, som ikke har bil. Hvis du er med i den nye sorteringsløsning, får du direkte besked i e-Boks.

De nye bokse gør det lettere for dig, som bor i etagebolig, at aflevere det farlige affald tæt på din bopæl – typisk i nærheden af de nedgravede containere, som du i forvejen bruger til andre affaldstyper. Det er ambitionen, at bokskonceptet bruger de transportsystemer, der allerede er i lokalområderne, i stedet for at skabe mere trafik.

Spraydåser og brugte batterier

Affaldsselskabet Nordværk I/S har lejet to rum til farligt affald i hver af de opstillede pakkebokse. Her kan du aflevere spraydåser for eksempel fra hårlak, barberskum og deodoranter. Småt elektronik, brugte batterier og elpærer. Samt emballage med faremærker på – for eksempel fra rengøringsmidler eller maling- og olierester.

Det nye bokskoncept er både praktisk og tidsbesparende – især borgere uden bil får markant lettere ved at skaffe sig af med farligt affald. Ved at samle flere funktioner i én pakkeboks, bliver brugen af den fysiske plads og infrastruktur samtidig optimeret. For eksempel vil det at levere pakker ét sted i stedet for på flere hjemmeadresser nedbringe antallet af kørte kilometer.

I første omgang testes sorteringsløsningen i 32 pakkebokse, som primært bliver placeret i Aalborgs midtby og andre områder med mange etageboliger. På sigt kan sorteringsløsningen udvides med 20 yderligere pakkebokse. DAO og Burd Delivery har lejet sig ind for at aflevere pakker til borgerne. I fremtiden kan boksene rumme flere leverandører – og muligvis flere typer affald til genanvendelse.

Få overblik over pakkeboksenes placeringer på dette kort og se, hvordan du bruger boksene i denne video

Fakta om Homerunner og Huset Venture Nordjylland

Homerunners bokse bliver placeret tæt på de nedgravede containere, hvor borgerne i etageboliger allerede sorterer deres affald. Den socialøkonomiske virksomhed Huset Venture Nordjylland tømmer rummene med farligt affald og afleverer det til Nordværk I/S, som står for affaldshåndteringen i Aalborg Kommune. Huset Venture Nordjylland er i forvejen til stedet i boligområderne for at hente genanvendeligt affald fra virksomheder.

Bokskonceptet hedder MoLo Hubs og er støttet af EU. Det er en del af et Europæisk samarbejde om logistikoptimering i større europæiske byer (Interreg North Sea).

Kontakt

Nordværk

Troensevej 2 9220 Aalborg Ø

Ring til os

98 15 65 66

Åbningstider

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang