Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Makerspace får elever tilbage i skole

Makerspace får elever tilbage i skole

Når skolen ringer ud, og DUS’en åbner, tænder børnene på Bislev Skole for 3D-printerne og giver fantasien frit løb.

På Bislev Skole holder de med jævne mellemrum Åbent Makerspace, hvor alle maskiner og materialer er til rådighed. Her laver børnene forskellige projekter efter eget ønske, som eksempelvis tryk på t-shirt, klistermærker og figurer til 3D-print.

De fleste børn kender redskaberne lidt fra skoletiden, men de kan også få hjælp fra 2 lærere, som står for det åbne værksted. Børnene får indblik i, hvordan maskinerne virker, og de prøver så vidt muligt selv at betjene dem.

Der er meget læring i, hvordan man putter sin idé ind i den ene ende, så der kommer det produkt ud i den anden. Og ikke mindst i at prøve igen, hvis noget går lidt galt.

Indtil nu har børnenes egen fantasi sat rammerne, men lærerne arbejder på skabeloner og projekter, så der er noget at vælge imellem, hvis man gerne vil prøve, men er i tvivl om, hvad man vil lave.

Åbent Makerspace er så populært, at også elever, som ikke går i DUS enten venter på skolen, til værkstedet åbner, eller kommer tilbage efter at have været hjemme et smut.

Kontakt

Børn og Unge

Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 40 00

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang