Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Klubber kalder til fælles front mod det hårde liv på nettet

Klubber kalder til fælles front mod det hårde liv på nettet

Børn alene hjemme på nettet: Fritidscentre og fritidsklubber i Aalborg Kommune har på onsdag kick off på projekt All Right.

Projekt All Right samler børn og unge, forældre og fagprofessionelle om at forebygge traumatiske og skadende oplevelser på nettet.

Lige nu bliver der sat fokus på børns møde med voldsomt indhold på internettet. Debatten er sat i gang af Danmarks Radio, der i aften sender dokumentaren 'Børn alene hjemme på nettet'. Her fortæller børn og unge om det voldsomme indhold, de ser på deres sociale medier - uden at tale med forældre eller andre voksne om det.
 
Aalborg Kommune arbejder med forebyggelse af digital kriminalitet i folkeskolerne og i fritidsklubberne og med at sikre voksenstøtte i børn og unges online universer. Et af de vigtige elementer - kaldet All Right Klubber - markerer på onsdag i byrådssalen i Aalborg, at de nu for alvor går til kamp for et tryggere børne- og ungeliv på nettet.
 
Seks af kommunens fritidscentre og to juniorklubber under UngAalborg har haft medarbejdere på uddannelse i projekt All Right, der er udviklet af UNICEF Danmark. Programmet samler klubbernes medlemmer, forældre og fagprofessionelle i en fælles mission: At håndhæve børns ret til en opvækst uden krænkelser, mobning, udnyttelse og manipulation. En ret, der er beskyttet af FN's børnekonvention, og som børn og unge i Aalborg Kommune har arbejdet meget med, efter at kommunen i 2022 blev certificeret som Børnevenlig Kommune af UNICEF.
 
"Vi er nået langt med børns rettigheder i den fysiske hverdag, og nu går vi som All Right klubber målrettet efter at få de rettigheder med ind på internettet," siger Pia Meidahl Villadsen, leder af Fritidscenter Herningvej og medlem af styregruppen for projekt All Right i Aalborg Kommune.
 
All Right uddannelsen falder godt i tråd med de mange forebyggende indsatser, der i forvejen arbejdes med i Aalborg Kommunes skoler, fritidscentre og fritidsklubber. Herunder indsatsen 'Dit liv på nettet'.
 
"Uddannelsen som All Right klub gør blandt andet vores medarbejdere stærke i at skabe meget mere samtale mellem børn og voksne om børnenes online universer. Så det bliver en del af hverdagen, at vi som fagprofessionelle og som forældre spørger ind til børnenes oplevelser på nettet og sætter os ind i nye populære apps og idoler, med nærvær og ægte nysgerrighed. Så de mærker, at vi voksne er der for dem, med hjælp og sparring. Også når noget føles skamfuldt eller man måske har lavet noget dumt på internettet," forklarer Pia Meidahl Villadsen.
 
For Christian Bruun Bindslev, der er programleder for rettighedsundervisning, UNICEF Danmark, sender kickoff dagen på onsdag et stærkt signal om, at Aalborg Kommune mener det alvorligt, med at arbejde ud fra børns rettigheder.
 
"Det betyder meget, at Aalborg som en af landets største kommuner deltager i projektet med en række engagerede fritidscentre og juniorklubber. Det vidner om en målrettet og ambitiøs Børnevenlig Kommune, der vil lære mere om, hvordan vi - med afsæt i Børnekonventionen - kan udvikle nye og bedre veje til at skabe trygge rammer omkring børns liv online," siger Christian Bruun Bindslev.
 
Fakta om All Right Klubbernes kick off på onsdag 13. marts

  • Eventet foregår i byrådssalen i Aalborg fra klokken 15.00 - 17.00.
  • Klubberne skriver under på et fælles dokument om, at de vil arbejde aktivt med All Right programmet. I tæt samarbejde med forældrene.
  • Klubberne præsenterer ideer og aktiviteter, som de er i gang med.
  • Aalborg Kommune blev i 2022 certificeret som UNICEF Børnevenlig Kommune - en status, der ligesom uddannelsesprogrammet All Right bygger på FN's Børnekonvention.

Læs mere om projekt All Right

Dokumentaren 'Børn alene hjemme på nettet' bliver sendt på DR 1 i aften kl. 21.25 og kan streames fra dr.dk/drtv

Kontakt

Tovholder i Aalborg Kommune

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang