Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder ”Jeg har 100 venner på snap. Men ingen i mit netværk, der betyder noget for min trivsel”

”Jeg har 100 venner på snap. Men ingen i mit netværk, der betyder noget for min trivsel”

Hvad mener de unge om at være ung i Aalborg, og hvordan gør vi op med unges mistrivsel? Hør de unges egne svar til et stort event i Nordkraft, der er det første skridt mod en markant nytænkning af Aalborg Kommunes samlede indsats for unge.

”Jeg er blevet mere ensom, efter jeg er flyttet væk. Før var det meget nemmere - da man legede dengang … (..) … Nu skal jeg hele tiden selv finde på noget – det er ikke så spontant mere, og der er ikke nogen at vende sin hverdag med, når man kommer hjem.”

Det er et af udsagnene om at være ung i Aalborg Kommune, som du fra den 3. november kan opleve på udstillingen ’Ung i Aalborg’ i Nordkraft. Her fortæller unge aalborgensere mellem 13 og 25 år om udfordringer i hverdagen, men også om de positive ting, som giver mening i ungdomslivet.

De unge har deltaget i et særligt "ungelaboratorium," som SUS - Socialt Udviklingscenter, Det Obelske Familiefond og Aalborg Kommune står bag. Målet er at skabe nye veje i Aalborg til at styrke unges trivsel og handlekraft ¬– i et tæt samarbejde med unge selv. Samtidig er det første skridt i et stort udviklingsprojekt, der skal nytænke Aalborg Kommunes samlede og helhedsorienterede trivselsindsats for 13-25-årige unge.

”Alle kommuner har indsatser, projekter og tilbud, som skal hjælpe de unge mennesker, som ikke har det godt. For selvfølgelig skal de kunne gå i skole, på uddannelse og på arbejde. Selvfølgelig skal de kunne overskue at være sammen med deres venner og familien. Det store men er bare, at mistrivslen stadig stiger på trods af vores velmenende, veltilrettelagte og gode indsatser. Derfor giver det også så utroligt god mening, at vi indgår i det her samarbejde, hvor det handler om at gøre noget andet. Noget nyt. Og ikke mindst: Noget, som de unge selv peger på og viser os vejen igennem,” siger Lasse Frimand Jensen, Borgmester i Aalborg Kommune.

At lytte de unge selv er helt essentielt. Derfor er denne udstilling vigtig. For det første viser vi de unge, at vi tager deres udsagn alvorligt. Men det giver også andre unge en platform for at dele deres historier

Mathias Bruhn Lohmann, udviklingschef i Socialt Udviklingscenter

Udstillingen i Nordkraft skyder udviklingsprojektet i gang og sætter unges stemmer i førersædet, fortæller Mathias Bruhn Lohmann, udviklingschef i SUS -Socialt Udviklingscenter, som er Aalborg Kommunes innovationspartner.

”At lytte de unge selv er helt essentielt. Derfor er denne udstilling vigtig. For det første viser vi de unge, at vi tager deres udsagn alvorligt. Men det giver også andre unge en platform for at dele deres historier. De næste skridt vil tage udgangspunkt i alle fortællingerne og stemmerne, der er i rummet i Nordkraft den 3. november, og bliver et helt centralt fælles afsæt for det videre arbejde for både politikere, praktikere og unge selv.”

Her bliver der tale om samskabelse i den helt store skala. Sammen med såvel de unge som aktørerne i de unges hverdag skal der defineres en række prøvehandlinger, der gerne skulle skrue helt op for trivslen hos i Aalborg og vende udviklingen på hovedet. De erfaringer, der løbende indhøstes, vil være definerende for det kommende arbejde med unge i Aalborg Kommune. 


Netop modet til at lytte til unge og sammen med dem skabe de nødvendige forandringer har været stærkt medvirkende til, at Det Obelske Familiefond er gået ind i udviklingsprojektet. 

”Hvis løsningen på unges mistrivsel var nem, så havde vi formentlig løst problemet allerede. Vi støtter udviklingsprojektet i Aalborg Kommune, fordi vi gerne vil være med til at søge svarene et nyt sted, og det starter ved at give serveretten til de unge selv. Forhåbningen for kommunen og os er, at det kan føre os tættere på at finde langsigtede kvalitetsløsninger til at styrke unges livsglæde, robusthed og handlekraft,”” fortæller John Amund Tønnes, Det Obelske Familiefond. 

Udstillingen åbnes med en fernisering og event på Nordkraft den 3. november kl. 12.30 af borgmester Lasse Frimand Jensen. Unge bidrager med stand up, poetry slam og mere til eventet, deres fortællinger kan opleves på stedet, og som deltager vil man have mulighed for at komme med refleksioner, forslag og ideer til, hvordan vi i fællesskab sikrer, at endnu flere unge i kommunen trives!

Ifølge Sundhedsstyrelsens "Den nationale sundhedsprofil 2021" har hver tredje kvinde og hver femte mand i alderen 16-24 år dårligt mentalt helbred.

Kontakt

Sundhed og Kultur

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 19 55

Skriv til os

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang