Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder IDRÆTSMØDET præsenterer ambitiøst konferenceprogram

IDRÆTSMØDET præsenterer ambitiøst konferenceprogram

Hvad koster mistrivsel? Hvordan får vi flere comeback kids? Eller hvordan skaber vi en mere sund aldring? Det er blot nogle af de mere end 170 sessioner – eller i idrætssprog halvlege, der udgør indholdet i Danmarks største idrætskonference, IDRÆTSMØDET, der bliver afholdt i april.

Det foreløbige program til IDRÆTSMØDET er netop blevet offentliggjort, og det viser igen den store alsidighed i idrætsbilledet. I løbet af de tre dage konferencen i Aalborg varer, vil der være flere hundrede indlæg og den foreløbige plan viser også, at mere end 200 mennesker vil dele deres viden med de cirka 1000 øvrige deltagere, der forventes på konferencen.

"Vi er rigtigt glade for det program, vi har lagt ud", siger koordinator ved IDRÆTSMØDET, Morten Arvidsson.
"Det viser en ret stor spændvidde, og det er netop meningen med IDRÆTSMØDET. At man skal have muligheden for at komme hele vejen rundt, og bliver klogere på mange forskellige aspekter, der alt sammen har et eller andet med idræt at gøre".

Lokalt, nationalt og internationalt

Naturligvis er en del af indlæggene i programmet på IDRÆTSMØDET forankret i danskernes hverdag. Med udgangspunkt i de gode eksempler, der relativt let kan implementeres andre steder i det danske samfund. Derfor har en del af indlæggene et nationalt fokus, centreret om både lokale, men også nationale initiativer og inspiration.
Derudover er en del af IDRÆTSMØDET også dedikeret til inspiration fra lande, der kan sammenlignes med Danmark.

"Det er vigtigt for os, at vi tør kigge ud i verden, og blive inspireret af de mange gode ting, der foregår andre steder end i Danmark. Derfor har vi faktisk i år en del udenlandske oplægsholdere, der vil fortælle om deres projekter i lande som Finland, Holland, Norge og Island. For der foregår rigtigt mange gode ting, som vi med fordel kan lade os inspirere af", siger Morten Arvidsson.

Nye formater med mere involvering

For at sikre vidensdelingen på IDRÆTSMØDET, vil konferencens deltagere i år opleve en del andre formater for indlæggene end tidligere. Det handler om at sikre en bedre vidensdeling og vidensforankring hos deltagerne.


"Vi ved at deltagerne på IDRÆTSMØDET, har en stor fagviden, som vi meget gerne vil bringe i spil. Derfor træner vi i månederne op til IDRÆTSMØDET med vores forskellige moderatorer, hvordan vi i endnu højere grad kan involvere deltagerne og bringe deres viden i spil. Selvfølgelig vil der stadig være indlæg, hvor en fagperson øser ud af sin viden fra scenen med efterfølgende spørgsmål. Men en stor del af indlæggene vil lægge noget mere op til debat og indlevelse end en klassisk præsentation med en PowerPoint", siger Morten Arvidsson.

Interessen er stor

Et af de nye tiltag på sidste års konference var en eksklusiv politisk cafe for politikere og kommunale topembedsfolk – der deltog 32 i fjor fra 12 kommuner – i år er der allerede tilmeldt 44 til denne del af konferencen fra 11 forskellige kommuner.
IDRÆTSMØDET er dermed også stedet, hvor idrætten og de politiske beslutningstagere har muligheden for at mødes – og politikerne kan få værdifuld inspiration med hjem til arbejdet i kommunerne.

Du kan se det foreløbige program på IDRÆTSMØDET´s hjemmeside

Fakta om IDRÆTSMØDET

IDRÆTSMØDET består af Danmarks største idrætskonference og en åben folkemødedel.
Konferencen finder sted den 23. til 25. april 2024 i Aalborg i Aalborg Kongres- og Kultur Center i dagtimerne. Folkemødedelen afvikles 13.-14. september i og omkring Gigantium.
IDRÆTSMØDET arrangeres af Aalborg Kommune i samarbejde med de fleste af de store idrætsorganisationer i Danmark.
 
Læs mere på IDRÆTSMØDET´s hjemmeside

Kontakt

Fritid og Landdistrikt

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 41 62

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang