Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder IDRÆTSMØDET inviterer til aktiv trivselsdag

IDRÆTSMØDET inviterer til aktiv trivselsdag

Danmarks største idrætskonference, IDRÆTSMØDET, er ikke kun for konferencedeltagerne. En lang række ungdomsuddannelser bliver nemlig inviteret med til en aktiv trivselsdag, hvor elever og lærere sammen har en god dag med fokus på både faglighed og fælles udfordringer.

Unge mennesker og ungdomsuddannelser har altid været en integreret del af IDRÆTSMØDET, sådan bliver det også i 2024, når konferencen finder sted fra den 23. til 25 april. Men udover indlæg og debatter på konferencen er der også muligt for en række ungdomsuddannelser at få en aktiv trivselsdag i hjertet af Aalborg.

”På dagen vil vi gennem seks workshops kombinere idrætsaktiviteter, fagligt indhold, og hands-on indblik i videregående uddannelser fra UCN og AAU. Så vi har inviteret en række nordjyske ungdomsuddannelser og regner med at se klasser og lærere fra fag som bl.a.  idræt, biologi, dansk, samfundsfag samt studievejlederne”, siger koordinator ved IDRÆTSMØDET, Morten Arvidsson.

Forbedret trivsel og faglige oplevelser 

For ungdomsuddannelser er der mange gevinster at hente ved at tilbringe en dag ved IDRÆTSMØDET. Klassens elever får en god fælles oplevelse, ligesom der bliver masser af muligheder for at blive klogere på interessante problemstillinger fra idrættens verden.
Dagen vil naturligvis indeholde fysiske opgaver, der kommer til at give sved på panden, men der vil også være vitaminer til hjernemusklerne, når eleverne sammen skal arbejde på at besvare spørgsmål som for eksempel, hvordan fremtidens idrætsverden skal se ud, og hvordan man bedst muligt integrerer idræt og bevægelse i en ung hverdag.

”Først og fremmest tror vi på, at de her unge elever får en god oplevelse ved at være en del af IDRÆTSMØDET”, siger Morten Arvidsson.

”Når de kommer væk fra de vante rammer en dag, og får bevæget sig sammen med deres klassekammerater, så rykker det ved nogle ting i deres fælles dynamikker. Men jeg glæder mig også til de workshops, hvor de sammen skal finde nogle svar på de spørgsmål, der er svære. Men hvor de her unge mennesker forhåbentligt kan bringe deres egne indsigter i spil. Og så bliver vi som organisation jo også klogere af at have en dialog med nogle af de unge mennesker, der jo er fremtidens idrætsdeltagere.
Alle ungdomsuddannelser i region Nordjylland er inviteret med – og der er allerede tilmeldt klasser fra Mariagerfjord og Vesthimmerland i syd, til Thisted og Morsø i vest, Hjørring og Frederikshavn i nord, samt Aalborg kommune i øst.”

De unge får også helt konkret indflydelse på hvad der skal ske til efteråret – når folkemødedelen af IDRÆTSMØDET afvikles 13.-14.september i og omkring Gigantium.
De unges indspil bliver tænkt ind i planlægningen og indholdet i Gigantium – ligesom de unge, der ønsker at være en del af IDRÆTSMØDET’s Unge Advisory Board, kan melde deres interesse – og blive en del af det.

Gratis aktivitetsdag

IDRÆTSMØDET er finansieret af Aalborg Kommune, hvorfor deltagelse i aktivitetsdagen er gratis for ungdomsuddannelserne.
Tilmelding til aktivitetsdag

Fakta om IDRÆTSMØDET

IDRÆTSMØDET består af Danmarks største idrætskonference og en åben folkemødedel.
Konferencen finder sted den 23. til 25. april 2024 i Aalborg i Aalborg Kongres- og Kultur Center i dagtimerne. Folkemødedelen afvikles 13.-14.september i og omkring Gigantium.

IDRÆTSMØDET arrangeres af Aalborg Kommune i samarbejde med de fleste af de store idrætsorganisationer i Danmark.
 
Læs mere på www.idrætsmødet.dk

Kontakt

Fritid og Landdistrikt

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 41 62

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang