Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder IDRÆTSMØDET 2024: Politisk fokus og endnu tættere på virkeligheden

IDRÆTSMØDET 2024: Politisk fokus og endnu tættere på virkeligheden

Overskrifterne for det kommende IDRÆTSMØDE i Aalborg er ved at være på plads. Når Danmarks største idrætskonference slår dørene op i april bliver det med et endnu større fokus på det politiske aspekt af idrætten, og med en unik mulighed for at komme helt tæt på idrættens sjæl.

Politik er en væsentlig del af den måde idræt i Danmark er organiseret på, lige fra de rammer idrætten udfolder sig i, til de bevillinger, der skal gøre det muligt at få endnu flere danskere til at bevæge sig i hverdagen. Derfor vil der være et markant politisk fokus på IDRÆTSMØDET i 2024. 
De politiske indslag bliver fordelt udover alle tre dage konferencen varer, men den klart mest politisk dag bliver tirsdag 23.april 2024.

"Vi kommer til at have et endnu større politisk fokus i år, da det er vigtigt at idrætten har et mødested, hvor de også kan møde beslutningstagerne. Vi har fået tilsagn om deltagelse fra flere folketingsmedlemmer, landspolitiske ungdomspolitiske ledere, samt flere kommuner, som har tilmeldt hele politiske udvalg", forklarer koordinator for IDRÆTSMØDET, Morten Arvidsson.

Der er stadig godt 4 måneder til de mere end 1000 konferencedeltagere tjekker ind i Aalborg Kongres og Kulturcenter, men der er alligevel travlhed på arrangørkontoret bag IDRÆTSMØDET. Det er nemlig nu banerne bliver kridtet op til de mange timers udveksling af viden, der hvert år er rygraden i IDRÆTSMØDET. Og her mærker man en enorm interesse fra Idræts-Danmark til at komme med inputs.

"Vi er meget glade og taknemmelige for den store opbakning, vi mærker fra alle sider af idrætslivet og andre interessenter, når det drejer sig om at bidrage til programmet og senere deltage i vidensdelingen om idræt. Det er enormt værdifuldt og givende for idrætten og giver os inspiration til fortsat at udvikle IDRÆTSMØDET som platform for brancen", fortæller rådmand for Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune Jes Lunde.


IDRÆTSMØDET møder virkeligheden

Som noget nyt vil konferencens tredje dag afvikles i meget sportslige rammer. Her vil konferencen nemlig holde flyttedag fra Aalborg Kongres og Kulturcenter til Aalborg Idrætspark og ud i lokalområder i og omkring Aalborg. 
Målet er at bringe konferencedeltagerne endnu tættere på virkeligheden. Her kan man vælge mange forskellige baner alt efter om interessen er i f.eks. faciliteter, drift, aktiviteter, skole, natur, vand, kunstgræs, udsatte, fitnesscenter eller noget helt andet. 

"Det er vigtigt for os, at gøre IDRÆTSMØDET så praksisnært som muligt. Derfor rykker vi ud i idrætscentrene i Aalborg på tredjedagen med en kerne af baner, som suppleres med en række temabusture til spændende idrætsfaciliteter, rum og rammer. Her kan deltagerne på konferencen få indblik i dagligdagen, forskellige temaer vil blive debatteret under de 25-30 besøg på de 6-7 busture", siger Morten Arvidsson.

"Men det er vigtigt for mig at understrege, at selv om der vil være elementer på tredjedagen som vil appellere mest til for eksempel trænere og repræsentanter for foreninger, så kan de øvrige deltagere på IDRÆTSMØDET bestemt også få en masse ud af det. Det gør sig naturligvis også gældende de øvrige dage under konferencen. Det er jo her magien opstår, når repræsentanter fra forskellige dele af idrættens mødes og vender aktuelle problematikker for sammen at finde løsningsforslag".

IDRÆTSMØDET er for alle

IDRÆTSMØDET konferencen i Aalborg tiltrækker årligt mere end 1000 deltagere. I 2024 er en af ambitionerne med IDRÆTSMØDET at de mange deltageres viden skal bringes endnu mere i spil, end tidligere. De mange deltagere har alle specifik viden om konkrete emner – en viden der med fordel kan bringes videre.

"Vores mål er, at vi ikke er en konference, hvor oplægsholderne afvikler en lang stribe power point show. Vi er så heldige, at deltagerne på konferencen har en enorm viden, som vi gerne vil bringe i spil. Det kommer vi til at gøre på forskelligvis med en stribe af formater, med den klare ambition, at de bliver så involverende som overhovedet muligt", håber koordinatoren for IDRÆTSMØDET Morten Arvidsson.


Hver konferencedag bliver indledt med en eller flere keynote speakere. Der er lavet aftaler med en del spændende internationale navne, ligesom man forventer at få et markant idrætsnavn på plakaten.
Derudover vil der som noget nyt blive samlet statements, råd og anbefalinger op fra hver halvleg på konference, der bl.a. samles og opsummeres dagligt i et afsluttende talkshow med Tina Müller og Jimmy Bøjgaard som værter og nogle spændende gæster.
Disse statements, råd og anbefalinger fra deltagerne og oplægsholderne, bliver efterfølgende offentliggjort, som inspiration til alle i det konkrete arbejde i idræts Danmark resten af året.

Læs mere om IDRÆTSMØDET

Fakta om IDRÆTSMØDET

IDRÆTSMØDET består af Danmarks største idrætskonference og en åben folkemødedel, der hvert år tiltrækker omkring 20.000 gæster. 
Konferencen finder sted den 23. til 25. april 2024 i Aalborg i Aalborg Kongres- og Kultur Center og i Aalborg Idrætspark i dagtimerne. Folkemødedelen afvikles 13.-14. september 2024.
IDRÆTSMØDET arrangeres af Aalborg Kommune i samarbejde med de fleste af de store idrætsorganisationer i Danmark.

 

Kontakt

Fritid og Landdistrikt

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 41 62

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang