Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Gratis inspiration til idrætsforeninger med IDRÆTSMØDET

Gratis inspiration til idrætsforeninger med IDRÆTSMØDET

De danske idrætsforeninger spiller en afgørende rolle i, når mange tusinde danskere hver eneste dag snører skoene og trækker idrætstrøjen over hovedet. Men landets idrætsforeninger er pressede, på økonomi, deltagere, forventninger og faciliteter. På IDRÆTSMØDET kan trænere og ledere få ny inspiration, til hvordan de kan hjælpe deres forening med at gøre det hele lidt bedre.

Der er masser af udfordringer i landets idrætsforeninger, når frivillige skal motiveres, forældre skal inddrages og der skal findes tid i en overbooket hal. Men heldigvis er der også masser af gode råd at hente, og inspiration fra øverste hylde under årets udgave af Danmarks største idrætskonference, IDRÆTSMØDET.

Konferencen der hvert år samler mere end 1000 deltagere, har nemlig et tilbud til alle trænere og frivillige ledere i Region Nordjyllands mange idrætsforeninger. Ved at melde sig til træner/ledersamlingen, får man mulighed for at deltage i enkelte af konferencens indlæg – naturligvis indlæg der har stor relevans for dagligdagen i en nordjysk idrætsforening.

Inddragelse af forældre, gode råd om foreningsdrift og information på sociale medier

Træner/ledersamlingen finder sted tirsdag 23. april 2024, fra klokken 15.30 til klokken 21.00 i Aalborg Kongres & Kultur Center.
Undervejs kan deltagerne blandt andet blive klogere på hvad det kræver at drive en forening eller træne nogle udøvere. 
Et indlæg ved Finn kendt fra TV2’s serie ”Balladen om kolonihaven”, hvordan en træners tilgang til træningen kan gøre en forskel for børn med psykiske sårbarheder, hvordan man bedst forholder sig til forældres forventninger, stille dilemmaer til 4 talentudviklingseksperter i IDRÆTSMONOPOLET, give sit besyv til Trivselskommissionen om børn & unges trivsel, eller man kan få gode råd om hvordan man som forening skal kommunikere på de sociale medier og mange andre emner.

”Træner/ledersamlingen er en enorm vigtig del af IDRÆTSMØDET”, forklarer koordinator Morten Arvidsson.
”Det er her vi har mulighed for at dele viden med dem der står i forreste linje, og selv på egen krop oplever de udfordringer, der findes i vores mange idrætsforeninger. Og det er bestemt også her, der bliver fundet på mange gode løsninger. Dem ser vi frem til at dele med deltagerne i trænersamlingen. Sidste år havde cirka 150 personer meldt sig til træner/ledersamlingen, og vi forventer at tallet i år bliver omkring dobbelt så stort”.

Gratis inspiration – også til idrætsfaciliteterne

Udover deltagelse i flere af IDRÆTSMØDETS indlæg, vil der også være mulighed for at blive klogere i relevante workshops, ligesom der naturligvis også vil være rig mulighed for at pleje og udbygge sit netværk i løbet af arrangementet.

Som noget nyt i år, bliver idrætsfaciliteternes medarbejdere også inviteret ind til denne aften.
Her vil der være fokus på temaer, som beredskabsplaner, booking og låsesystemer og andre driftsmæssige forhold.
Udover de også kan vælge at høre om, hvordan man får gjort nye målgrupper aktive i de lokale idrætscentre. 

Det er helt gratis at deltage i både træner/ledersamlingen og facilitets temaaften tirsdag 23.april kl.15.30-21.00. 
Af hensyn til praktikken er det dog nødvendigt med tilmelding på forhånd.
Tilmelding til IDRÆTSMØDETS træner-leder-samling sker her

Fakta om IDRÆTSMØDET

IDRÆTSMØDET består af Danmarks største idrætskonference og en åben folkemødedel
Konferencen finder sted den 23. til 23. april 2024 i Aalborg i Aalborg Kongres- og Kultur Center i dagtimerne. Folkemødedelen afvikles 13.-14. sep. 2024 i og omkring Gigantium.

IDRÆTSMØDET arrangeres af Aalborg Kommune i samarbejde med de fleste af de store idrætsorganisationer i Danmark.
 
Læs mere på IDRÆTSMØDETS hjemmeside

Kontakt

Fritid og Landdistrikt

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 41 62

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang