Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Fra skurvogn til nybyggeri: Aalborg-virksomhed har både vækstambitioner og gode råd lige ved hånden

Fra skurvogn til nybyggeri: Aalborg-virksomhed har både vækstambitioner og gode råd lige ved hånden

Med base i Aalborg, spidskompetencer i komponenter til skibskommunikation og globale vækstambitioner har vi mødt salgschef Keld M. Pedersen fra Polaris Electronics til en snak om vokseværk og det samarbejde, som virksomheden har med BusinessAalborg.

Fra skurvogn på havnen til global virksomhed 

Der er fart på ved Polaris Electronics. En Aalborgensisk virksomhed i solid vækst. Det kalder på større lokaler for at kunne følge med den succes, de oplever.

Polaris Electronics A/S er en af verdens førende virksomheder inden for maritim og landmobil kommunikation og navigation. Virksomheden udspringer af det gamle S.P. Radio, som lavede skibsradiokommunikation. En virksomhed, som blev opkøbt af ECI, senere Thrane & Thrane A/S.

De seneste 23 år har virksomheden rykket sig fra skurvognene på havnen, fordi de løbende har dygtiggjort sig og specialiseret sig. Derfor er Polaris Electronics også snart ved at vokse ud af lokalerne i Aalborg SV. Dertil har virksomheden kontorer i USA, Norge og Tyskland. Polaris Electronics tilbyder i dag både komponenter til skibskommunikation og  yder service til skibene ude på havet, hvis der opstår problemer.

Vi har mødt salgschef Keld M. Pedersen til en snak om at drive virksomhed i Aalborg, og hvordan han har fået hjælp til at udvide virksomheden undervejs. 

"Det er nogle spændende år, vi kigger ind i med den udvikling – og vi keder os bestemt ikke. Sagt på godt nordjysk, så går det udmærket lige nu, så det er svært at bevare pessimismen", fortæller Keld M. Pedersen. 

Fik hjælp til at finde en ny grund til virksomheden

Igennem 23 år har de løbende brugt Aalborg Kommune til gode råd om alt fra rekruttering til digitalisering samt vejledning i forbindelse med et nyt byggeri, som gerne skal i gang i starten af 2024. 

"Vi har særligt fået hjælp til de overvejelser, der har været i forbindelse med at finde en grund, og den sparring har bare gjort det ti gange nemmere at finde det rette sted til vores nye domicil".

Her kom erhvervskonsulent John Büchler fra BusinessAalborg ind i billedet og kunne vejlede virksomheden i forhold til at finde de placeringer, der ville være mest attraktive for virksomheden.

Han kunne hurtigt sende os i retningen af de rigtige mennesker, som havde blik for den retning, byen går i, og det har sparret os for rigtig meget tid. Det har været en kæmpe hjælp for os.

Keld M. Pedersen, salgschef i Polaris Electronics

Digitalisering og grønne løsninger på tegnebrættet

Det kommende byggeprojekt er et, som allerede nu fylder rigtig meget hos Polaris Electronics, hvor særligt digitalisering og grønne løsninger har fyldt en del. 

"Vi skal allerede nu til at tænke over alt fra elladestandere til solceller, men vi har heldigvis en rigtig god arkitekt på sidelinjen. Det betyder rigtig meget, for vi har ingen erfaring med at bygge en helt ny bygning til vores virksomhed. Der er bare rigtig mange ting, som vi skal tage stilling til, fortæller han og fortsætter:

"Vi har også fået vejledning fra BusinessAalborg i forhold til tilskud til at digitalisere virksomheden – vi skal formentligt til at have håndscannere på lageret i starten af 2024, og der har vi fået vejledning i forhold til at søge om tilskud til digitale løsninger". 

Generelt har det frigivet ressourcer for Polaris Electronics, at de har fået hjælp og sparring igennem Aalborg Kommune om alt fra regler i forhold til byggeri, rekruttering af nye medarbejdere og ikke mindst digitalisering.

"Det har gjort, at vi har kunne koncentrere os om det, vi er gode til, og det er at sælge produkter til den maritime sektor", slutter Keld M. Pedersen.

Nysgerrig på mere?

Gør som Keld M. Pedersen fra Polaris Electronics og brug John Büchler som din sparringspartner.

Du kan gøre brug af Johns store viden om finansiering, kapitalfremskaffelse og lokalisering, når du eksempelvis tænker på at udvide. Han har mange års erfaring med ejendomsinvesteringer og en baggrund i den finansielle branche. 

John er erhvervskonsulent i BusinessAalborg, som er Aalborg Kommunes erhvervsafdeling. BusinessAalborg er sat i verden for at gøre det nemt at starte, drive og udvikle virksomhed med base i Aalborg Kommune. Her er gode råd gratis, uvildige og funderet på mange års erfaring.

Du er velkommen til at kontakte ham for en uforpligtende snak. 

E-mail: jobu@aalborg.dk

Mobil: 2520 1581

Kontakt

BusinessAalborg

Boulevarden 13, 2. sal 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 15 70

Skriv til os

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang