Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Forskønnelse af Lindholm Torv

Forskønnelse af Lindholm Torv

Nye træer og græs skal gøre Lindholm Torv mere grønt og åbent. Samtidig skal der være en større sammenhæng til naboarealet, der er et rekreativt, grønt område. Aalborg Kommune forventer at gå i gang med omdannelsen af torvet i uge 46.

På hjørnet af Viaduktvej og Stationsvej ligger Lindholm Torv. Her vil Aalborg Kommune i løbet af vinteren lave ændringer og nye grønne tiltag, så torvet kommer til at fremstå mere grønt og åbent.

Rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen glæder sig over, at torvet nu får et løft og håber, at det får flere til at benytte sig af pladsen:

”Jeg har tidligere lagt vejen forbi Lindholm Torv sammen med et par af mine gode medarbejdere, og mit indtryk var, at det så trist ud og ikke just indbød til ophold og hygge. Torvet har desværre været forsømt gennem flere år, og det er en skam, men nu skal der ske en forskønnelse, som skal gøre torvet langt mere indbydende, og samtidig skal det styrke den grønne struktur i området. Jeg håber, det vil medføre, at flere borgere fremover vil benytte Lindholm Torv og eventuelt blive ledt videre til det for udefrakommende lidt skjulte grønne anlæg ved Lindholm Station, der har en indgang lige overfor torvet” fortæller rådmanden.

Det nye fokuspunkt for torvet bliver en eksisterende skulptur, der flyttes fra rundkørslen ved Thistedvej/Lindholm Brygge. Desuden bliver torvet udformet med små græsbakker i en græsplæne, lindetræer og bøgehække samt en flisebelagt stiforbindelse gennem torvet.

For at lave en kobling til stationsanlægget overfor torvet, udtynder Aalborg Kommune noget af den eksisterende randbeplantning ved anlægget, så det grønne areal bliver mere åbent og indbydende for folk, der færdes ved torvet.

En del af det areal, der indgår i omdannelsen, er privat ejet. Derfor er projektet et samarbejde mellem Aalborg Kommune og den private ejer.

Genbrug af materialer

Fliserne, der skal udgøre den nye stiforbindelse, er en ny sekskantet belægningsflise, der matcher skulpturens kantede formsprog. Flisen er lavet af genbrugsbeton, men er et robust materiale af professionel kvalitet til trods for, at det er lavet af betonaffald.

Aalborg Kommunes Entreprenør modtager de gamle fliser til knusning, og på den måde kan det materiale også genanvendes, så det kan få nyt liv i andre projektet.

Kontakt

By og Land

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 00

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang