Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Foreningsliv + unge studerende: Aalborg Try Out bygger broen

Foreningsliv + unge studerende: Aalborg Try Out bygger broen

Rigtig mange unge får lige nu kendskab til Aalborgs fritidsliv igennem Aalborg Try Out. Over 4.000 studerende og unge har henover efteråret været til alt fra skak og skydning til windsurfing og outdoor fitness.

Oplevelser sammen, sådan helt fysisk og i virkeligheden, kan noget. Og de fleste mennesker vil det gerne, også de unge. I øjeblikket ruller Aalborg Kommune sammen med de videregående uddannelser i byen en bølge af fritidsaktiviteter ud foran byens unge og studerende. Aalborg Try Out kører over 12 uger i efterårskampagnen, hvor byens foreninger tilbyder særlige aktiviteter alle ugens dage. Og de studerende har i den grad købt ind på konceptet, hvor over 4.000 har deltaget i alt fra outdoor fitness og skydning, til paddel og skak de første 10 uger af kampagnen.


”Det er rigtig dejligt, at så mange har været ude og afprøve de mange muligheder i Aalborgs foreningsliv. Det var netop målet med de her tilbud, at de når meget bredt ud. Vi er overbeviste om at Aalborgs fantastisk brede spekter af foreningsliv har rigtigt mange gode fællesskaber, hvor de unge kan få gode oplevelser ved at være med. Det kan skabe en god balance for de unge, ved siden af de mange timer på studiet”, siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Stærkt samarbejde med uddannelserne sikrer ”kunder i butikken”

Aalborg Try Out-konceptet så dagens lys under Corona-pandemien, og det er nu tredje gang man kører en periode. Denne gang er der blevet brugt ekstra kræfter på at bygge bro til direkte til uddannelserne, blandt andet ved at give smagsprøver på aktiviteterne til tutorerne, der ved studiestart tager imod de nye studerende. Det har givet pote, især hos Aalborg Universitet, hvor over 2.800 studerende har været ude at prøve aktiviteter med studiekammeraterne.


”Aalborg TRY OUT har været et fantastisk håndgribeligt og konkret initiativ, som er blevet taget rigtig godt imod af vores tutorer på Aalborg Universet. Tutorerne fik selv mulighed for at prøve kræfter med TRY OUT på vores uddannelsesdage, og de har efterfølgende brugt de mange muligheder som en del af studiestarten. Det har givet et rigtigt godt indblik i de mange muligheder der findes i Aalborg Kommune og har været et godt element i at få nye studerende til at falde til i byen, siger Rikke Jønson, områdechef for AAU Karriere og AAU Studie- og trivselsvejledning

Aktiviteterne bliver mere mangfoldige

I Aalborg Try Out er der stort fokus på fællesskabet og det at man kan deltage som nybegynder. Flere gange bliver der arrangeret fællesspisning efter aktiviteterne, for at styrke den sociale oplevelse. Mens der de første to gange i Aalborg Try Out mest var fokus på aktiviteter, hvor man fik sved på panden, så er der bevidst blevet udvidet i udbuddet til også at tilbyde eksempelvis, brætspil, skak og kreative og kulturelle oplevelser, som bæredygtigt syning og keramik:


”Fællesskabet er kodeordet for os. Det er fællesskabet vi gerne vil være med til at udvikle med de mange forskellige aktiviteter. Og den præmis skal alle vores deltagende foreninger helst købe ind på. Det her er en anden målgruppe, end der normalt kommer og starter op. Så der skal investeres lidt mere fra foreningen i at gøre det attraktivt for unge uden de store forudsætninger. Det har vores foreninger været rigtigt gode til, og de er glade for at være med. Faktisk er vi gået fra at skulle opsøge flere foreninger, til at vi nu oplever at flere nye aktører henvender sig til os, fordi de gerne vil være med til at skabe noget for de unge, siger Sanne Fremlev, foreningsplaymaker og projektkoordinator i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.


Aalborg Try Out 2023 lakker mod enden – hvad så nu?

Efter måneder med engagerede deltagere, foreninger og samarbejdspartnere er Aalborg Try Out 2023 ved at nå sin ende. Og hvad så nu?
Selvom Try Out snart slutter for denne gang, så fortsætter mange af vores foreninger og samarbejdspartnere med spændende aktiviteter for de unge. Der er stadig mange aktiviteter, at tage del i efter Try Out, da samarbejdspartnerne stadig tilbyder attraktive fritidstilbud tilpasset netop denne målgruppe. Aalborg Try Out har været med til at synliggøre det rige foreningsliv Aalborg Kommune har for unge og mange deltagere har allerede givet udtryk for, at de vil prøve kræfter med en fritidsaktivitet og sundt fællesskab efter at de har været med i Try Out.

I 2024 vender Aalborg Try Out tilbage endnu stærkere og med fokus på en mere overskuelig kategorisering af aktiviteter, så det bliver lettere at finde noget, der passer til ens interesser. Desuden er målet at skabe  flere attraktive muligheder om fredagen og lørdagen aften, som et attraktivt alternativ til weekendernes mange fester.
Der er stadig masser af fede oplevelser i vente de sidste to uger af kampagnen, og hvis man vil inspireres kan de findes og tilmeldes her: Aalborg Try Out tilmelding

Kontakt

Fritid og Landdistrikt

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 41 62

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang