Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Fejl i data-log i Senior og Omsorg

Fejl i data-log i Senior og Omsorg

Senior og Omsorg har konstateret fejl ved overførsel af data til MinLog fra Fælles Stamkort ved brug af forvaltningens elektroniske omsorgsjournal, Cura. Fejlen er rettet og har udelukkende påvirket systemtekniske logs.

Senior og Omsorgs medarbejdere kan via forvaltningens elektroniske omsorgsjournal, Cura, hente oplysninger om en borger i Fælles Stamkort. Fælles stamkort giver medarbejdere, patienter og pårørende mulighed for selv at indtaste stamoplysninger, som kan deles på tværs af sektorer i sundhedsvæsenet. 
 
Når en medarbejder henter oplysninger i Fælles Stamkort, bliver det registreret i MinLog. MinLog har til formål at registrere, opbevare og udstille registreringer af sundhedspersoners adgang til personfølsomme data. MinLog udstilles til borgere for at kunne give dem et indblik i, hvornår deres sundhedsdata tilgås af personale fra sundhedssektoren.
 
En fejl i konfigurationen i Senior og Omsorgs systemer har bevirket, at data i MinLog i nogle tilfælde ikke har været korrekte, når flere medarbejdere har benyttet den samme iPad. Fejlen består i, at Cura i visse tilfælde har genbrugt en cookie fra den foregående medarbejders login til at tilgå data i Fælles Stamkort. I disse tilfælde er den foregående medarbejder fejlagtigt blevet registreret i MinLog som den, der har tilgået borgerens data i Fælles Stamkort. 
 
Fejlen blev opdaget og rettet den 17. november, således at MinLog fremadrettet har korrekt information om, hvem der har tilgået borgers data i Fælles Stamkort. Fejlen har optrådt i perioden 12. maj 2022 til 17. november 2023.

Kontakt

Senior og Omsorg

Storemosevej 19 9310 Vodskov

Ring til os

99 82 10 00

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang