Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Bygningspræmiering 2024: Aalborg Kommune modtager forslag til emner frem til 22. marts

Bygningspræmiering 2024: Aalborg Kommune modtager forslag til emner frem til 22. marts

På Arkitekturens Dag den 7. oktober 2024 offentliggør Aalborg Kommune en række udvalgte bygninger eller byrum, der med en særlig arkitektonisk kvalitet bidrager positivt til kommunens udvikling. Frem til den 22. marts modtager kommunen derfor forslag til emner, der skal tages med i betragtning - og som noget nyt i år kåres også 'Borgernes Favorit'.

For at komme i betragtning til en præmiering i 2024, skal bygningen eller byrummet være færdiggjort inden for de seneste par år.

Det er komiteen for bygningspræmiering i Aalborg, der blandt de indkomne forslag vil udvælge de vindende kandidater. Komiteen består af fire politikere fra Aalborg Byråd samt to fagdommere, der er udpeget af Arkitektforeningen.

Som et nyt tiltag introducerer Aalborg Kommune i år prisen 'Borgernes Favorit', som vil blive afgjort via en afstemning.

"I år har vi som noget nyt valgt at introducere 'Borgernes Favorit', der modsat de andre priser afgøres via en afstemning, så det bliver spændende at se, om komiteen og borgerne er enige", udtaler rådmand i By og Land, Jan Nymark Rose Thaysen med et smil og fortsætter:

"Fagdommerne har selvfølgelig et særligt professionelt blik, men jeg mener, at god arkitektur kan genkendes og påskønnes af alle, så mon ikke der viser sig en vis grad af enighed."

Der åbnes op for afstemningen i sensommeren 2024.

Fakta

Hvis man gerne vil indstille en bygning eller et byrum til præmiering, skal man sende en mail til By og Land på byudvikling.byggeri@aalborg.dk.

Mailen skal være os i hænde senest 22. marts 2024. Mailen skal indeholde adresse på byggeriet, en begrundelse for præmieringen og eventuelt et billede.

Kontakt

Byudvikling og Byggeri

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 00

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang