Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Aalborgs plejehjem ansætter unge i fritidsjob

Aalborgs plejehjem ansætter unge i fritidsjob

Nu kan unge i alderen 15-17 søge fritidsjob på flere af Aalborg Kommunes plejehjem. De unge mennesker bliver ansat til at hygge om beboerne og hjælpe med lette praktiske opgaver.

Gåture, hygge, Ludo og lidt praktisk hjælp er blandt arbejdsopgaverne for de unge på 15-17, som søger et af de nye fritidsjob på kommunens plejehjem. Målet er, at flere unge får øjnene op for de mange forskellige jobs og uddannelser inden for ældre- sundhedsområdet. Samtidig er de unge menneskers selskab værdsat af både beboere og andre ansatte på plejehjemmene.

Positive erfaringer fra forsøgsordning

I 2022 ansatte Aalborg Kommune på forsøgsbasis unge i fritidsjob på tre af kommunens plejehjem. Erfaringerne var meget positive, og både beboere, medarbejdere og de unge selv var glade for ordningen. Derfor har Senior og Omsorgsudvalget besluttet at gøre forsøgsordningen permanent og brede den ud til flere af kommunens plejehjem. 

Evalueringen af vores forsøgsordning viser, at de unge er rigtig glade for deres job på plejehjemmene. De er især glade for samværet med beboerne og oplever, at de gør en kæmpe forskel. Samtidig siger medarbejderne, at de unge skaber glæde og at de er gode til at danne relationer til de ældre, men også til at søge sparring hos de faglærte medarbejdere, når behovet opstår. Så alt i alt har det vist sig at være en ordning, der skaber værdi for alle parter

Kristoffer Storm, rådmand Senior og Omsorg

Den permanente ordning omfatter fritidsjobs for unge i alderen 15-17 år, som kan blive ansat til to faste vagter om ugen typisk i tidsrummet 16-20 på hverdage. De unge fritidsjobbere får en mentor, som præsenterer dem for plejehjemmets beboere og fungerer som støtte og sparringspartner.

Ledige fritidsjobs på plejehjem bliver slået op på aalborg.dk/job under Social og sundhed.

Samvær og slushice

Mads og Sofie har været ansat i fritidsjob på plejehjemmet Lundbyecentret. I videoen ovenfor fortæller de om deres oplevelse af jobbet.

Kontakt

Senior og Omsorg

Storemosevej 19 9310 Vodskov

Ring til os

99 82 10 00

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang