Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Aalborg Renovation bliver fra nytår en del af Nordværk I/S

Aalborg Renovation bliver fra nytår en del af Nordværk I/S

Aalborg Kommune overdrager pr. 1. januar 2024 en række opgaver på affaldsområdet til affaldsfællesskabet Nordværk I/S. Men bare rolig: Du får hentet dit affald og kan bruge genbrugspladsen, præcis som du plejer.

Fra nytår flytter Aalborg Renovation fra Aalborg Kommune til Nordværk I/S. Dermed overtager affaldsfællesskabet afhentning af husholdningsaffald og drift af genbrugspladser. Det er opgaver, som kommunen har håndteret gennem rigtig mange år. Det får dog ingen betydning for dig, at affaldet fra årsskiftet bliver håndteret af et affaldsfællesskab.


Aalborg Kommune har fortsat ansvaret for de kommunale myndighedsopgaver. Det drejer sig om den kommunale affaldsplan og -regulativer samt håndhævelse af Miljøbeskyttelsesloven på affaldsområdet.


Baggrunden for overdragelsen af Aalborg Renovation til Nordværk I/S er, at Folketinget i august 2022 indgik en aftale om at selskabsgøre kommunernes levering af affaldsydelser. Formålet er at sikre, at kunde- og driftsforholdene bliver skilt fra myndighedsopgaverne. Det sker ved at oprette kommunale selskaber for indsamling og håndtering af affald samt administration i løbet af 2024.


Nordværk I/S er et affaldsfællesskab, som er ejet af seks nordjyske kommuner: Hjørring, Brønderslev, Jammerbugt, Mariagerfjord, Rebild og Aalborg. Omkring 200 medarbejdere fra Aalborg Renovation skifter arbejdsplads efter nytår.


Der vil stadig være en tæt dialog mellem Aalborg Kommune og Nordværk I/S om udvikling af cirkulær økonomi. Herunder at understøtte Nordværks ambition om at være førende inden for affaldshåndtering og ressourceudnyttelse.

Kontakt

Klima og Miljø

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 50

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang