Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Aalborg Kommune ser potentiale i store planer for idræts- og kulturlivet

Aalborg Kommune ser potentiale i store planer for idræts- og kulturlivet

Otte aktører har i dag præsenteret en storstilet vision, der indeholder et nyt fodboldstadion, en ny håndbold- og koncertarena– og en modernisering af Aalborg Kongres & Kultur Center. Aalborg Kommune tilbyder at være tovholder i undersøgelsesfasen for at afdække, hvad der skal til for at realisere projektet.

Erhverv Norddanmark, AaB, DBU, Aalborg Håndbold, Aalborg Pirates, SIFA, Spar Nord Arena – Aalborg Væddeløbsbane og Aalborg Kongres & Kultur Center står bag den ambitiøse vision, der i dag blev præsenteret på et pressemøde.

”Udgangspunktet for visionen er, at Aalborg som regional hovedstad skal kunne løfte værtskabet for internationale sportsbegivenheder inden for alle store sportsgrene, ligesom Aalborg skal kunne afvikle koncerter og messer i stor skala”, siger formand Rasmus Haugaard fra Erhverv Norddanmark. 

Visionen har overordnet tre klare ønsker:

  • Nyt fodboldstadion ved travbanen med plads til op mod 30.000 tilskuere. Væddeløbsbanen skal flytte udenfor bycentrum.
  • En overdækket arena med kapacitet til minimum 12.000 tilskuere, som skal være fremtidig hjemmebane for Aalborg Håndbold og som multiarena til indendørs koncerter.
  • En modernisering og opgradering af Aalborg Kongres & Kultur Center.

Arealerne og bygningerne i visionen er ejet af Aalborg Kommune. Finansieringen skal ske ved salg af byggegrunde på travbanen og ved AKKC samt kapitalbidrag fra direkte interessenter. Borgmester Lasse Frimand-Jensen bakker op om visionen, og tilbyder at Aalborg Kommune går med ind i næste fase.

”Jeg synes, at det er en rigtig flot vision, som initiativtagerne er kommet med. Det er helt vildt spændende både som borgmester og som borger, der elsker store sports- og kulturoplevelser. Hvis det her lykkes, så vil det være med til, at vi også i fremtiden er på landkortet som en ambitiøs elitesports- og kulturkommune. Breddeidrætten vil også få stor glæde af projektet, da det vil give nye faciliteter og muligheder i eks. Gigantium, hvis Aalborg Håndbold rykker ind i ny arena,” siger Lasse Frimand Jensen og fortæller:

”Aalborg Kommune tilbyder at vare tovholder i undersøgelsesfasen, for jeg kan høre på reaktionerne fra Aalborg Byråd, at der er opbakning til at afdække, hvad der skal til, for at projektet kan realiseres.”

Rådmand i Sundhed og Kultur, Jes Lunde, er særdeles positiv og ønsker også, at Aalborg Kommune tager næste skridt på vejen fra vision til realisering.

”Jeg ser et stort potentiale i visionen, som kan skabe bedre forhold for både breddeidrætten og den professionelle idræt i Aalborg Kommune. Foreningslivet er en vigtig del af Aalborgs DNA, og vi kan med visionen forbedre rammerne for rigtig mange idrætsudøvere og samtidig skabe endnu større oplevelser for publikum. På koncertområdet er der et potentiale for fantastiske koncerter med store danske og internationale navne,” siger Jes Lunde og understreger:

”Planerne vil give et kvantespring i mulighederne for både idræt og koncertoplevelser. Vi skal være parate til at gennemføre det og tage fat på alt det, der skal afklares. Vi skal samtidig være ambitiøse i bæredygtighed - og i arkitektur - så byggerierne, der skal stå i rigtigt mange år, bidrager til at gøre byen smukkere.”’

Rådmand i By og Land, Jan Nymark Rose Thaysen er også positivt stemt. 

”Jeg kan se et stort bystrategisk perspektiv i visionen, og derfor skal kommunen gå konstruktivt ind i projektet og belyse de store muligheder og udfordringer, hvad enten det gælder infrastruktur, klima eller andet. Der er et stort arbejde forude, hvor vi skal finde ud af, hvordan det i sidste ende kan realiseres, men det vil være en kampe gevinst for byen og dens gæster, herunder både idrætsudøvere, fans på tribunerne, kulturlivet, sponsorer, konferencegæster og byens borgere.”

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang