Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Aalborg Kommune sætter fokus på børns rettigheder og retten til at blive hørt med Børnenes Nytårstale

Aalborg Kommune sætter fokus på børns rettigheder og retten til at blive hørt med Børnenes Nytårstale

Børnenes Nytårstale vil for første gang give danske børn muligheden for at få TV-taletid lige før Statsministerens nytårstale den 1. januar 2024. Forventningen er, at dette bliver en tilbagevendende begivenhed år efter år.

Børnenes Nytårstale stammer oprindeligt fra UNICEF i Norge og konceptet i Danmark er videreudviklet af UNICEF Danmark med inspiration fra bl.a. Aalborg Kommune. UNICEF har indgået et samarbejde med TV 2 om visning af Børnenes Nytårstale 1. januar og UNICEF´s del af projektet er støttet med midler fra Nordea-fonden.

Børnenes Nytårstale ligger helt i tråd med, at Aalborg Kommune er UNICEF-certificeret Børnevenlig By og Kommune, og i Aalborg bakker vi naturligvis op om Børnenes Nytårstale. Blandt andet med et event for kommunes mellemtrins- og udskolingselever.   

Event i Musikkens Hus for 500 børn  

Musikkens Hus bliver den 15. november propfyldt med omkring 500 glade børnestemmer. I Musikkens Hus afholder kommunen nemlig et stort event for kommunens 5.-7. klasser. Her vil børnene sammen med Sofie Østergaard, UNICEF-ambassadør og vært på Børnenes Nytårstale på tur, dykke ned i både taletricks, challenges og grin. Eleverne skal battle i børnerettigheder, lære at bruge deres stemmer og ikke mindst blive klar over, at det der rører sig hos børn og unge er mindst lige så vigtigt at lytte til, som det, de voksne har at sige. 

Jeg er stolt af, at ideen om Børnenes Nytårstale er opstået her i Aalborg, og nu bliver ført ud i livet på nationalt tv ligesom Dronningens nytårstale. Jeg håber, at så mange som muligt vil tage imod invitationen. I Aalborg Kommune har vi megen fokus på at lade børn og unge komme til orde, og dette tiltag understreger, at vi tager børn og unge alvorligt”, siger Lasse Frimand Jensen, Borgmester i Aalborg Kommune.  

Børnerettigheder på skoleskemaet 

Som en del af projektet har elever på mellemtrinnet og i udskolingen også mulighed for at blive undervist i deres rettigheder og talens kunst ved hjælp af et undervisningsmateriale, som er udviklet af UNICEF på baggrund af FN´s Børnekonvention. Alle skoler og lærere i Aalborg Kommune har mulighed for at tilgå materialet fra UNICEFs hjemmeside

Børn kan indsende deres videotaler 

Allerede nu har alle børn, med noget på hjerte, mulighed for at indsende et videoklip til TV2 med en kort tale. Den eneste krav til ansøgerne er, at de skal være under 18 år. Det er muligt både at tilmelde sig alene eller sammen med en ven. 
 
 Deadline for indsendelse er den 23. november 2023, og taler kan indsendesvia UNICEFs hjemmeside

Faktaboxom Børnevenlig Kommune 

Børnevenlig Kommune er ikke noget vi leger, og i Aalborg Kommune udvikler vi os sammen. Det er et mindset, som ligger i vores DNA i Aalborg Kommune. Vi tænker børn og unge ind i vores handlinger med baggrund i artiklerne fra FN’s Børnekonvention. Aalborg Kommune blev i november 2022 certificeret af UNICEF som Børnevenlig By og Kommune. Det forpligter os, og de voksne bærer ansvaret. Vi inddrager børn og unges stemmer for at give dem mulighed for meningsfuld inddragelse, nedbringe diskrimination, udbrede viden om børns rettigheder og varetage deres perspektiver. Det tror vi på giver de bedste løsninger.   

Kontaktinformation 

Pressen er velkommen til eventet i Musikkens Hus d. 15. november, hvor der i alt deltager cirka 500 børn fra 5. -7. klasse, fordelt over to events fra 9.30 – 10.30 og 11.30 – 12.30. Arrangementet foregår i Intimsalen i Musikkens Hus. UNICEF vil ligeledes deltage i eventet, og der er mulighed for at høre mere om udviklingen af konceptet om Børnenes Nytårstale.  
 
Forud for deltagelse bedes pressen tage kontakt til: Rikke Hartmann, rhar-skole@aalborg.dk, telefon: 93 52 00 75 
 

Kontakt

Børn og Unge

Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 40 00

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang