Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Aalborg Kommune og DBU forlænger Velfærdsalliancen

Aalborg Kommune og DBU forlænger Velfærdsalliancen

Aalborg Kommune, DBU (Dansk Boldspil-Union) og DBU Jylland forlænger Velfærdsalliancen, som for første gang blev etableret mellem parterne i 2016. Formålet med Velfærdsalliancen er at skabe flere lokale fodboldoplevelser, understøtte de lokale fodboldklubber samt bruge fodbolden som velfærdsløfter indenfor bl.a. sundhed, uddannelse, dagtilbud, frivillighed og sociale indsatser.

Torsdag eftermiddag har borgmester Lasse Frimand Jensen sammen med rådmand for Sundhed og Kultur Jes Lunde, formand for DBU Jesper Møller og formand for DBU Jylland Bent Clausen skrevet under på, at samarbejdet fortsætter omkring Velfærdsalliancen.  

"Jeg er rigtig glad for, at vi fortsætter velfærdsalliancen, for idræts- og foreningslivet er en vigtig del af Aalborgs DNA. Sammen med DBU står vi stærkere i forhold til at skabe nye, udviklende og spændende tiltag indenfor fodbold, foreningsliv og frivillighed," siger borgmester Lasse Frimand Jensen. 

Aalborg Kommune, DBU & DBU Jylland indgik i 2019 en Velfærdsalliance med det formål at udvikle og implementere fodboldindsatser i kommunen sammen med de lokale fodboldklubber. Den nye aftale løber fra 2024 til 2028.

"Siden vi indledte samarbejdet har vi fået igangsat mange gode borgernære tilbud såsom fodbold for mænd, der er opererede for prostatakræft og træningssamarbejde med fem klubber omkring teenagepiger, da vi særligt i den målgruppe tidligere har oplevet stort frafald. Vores gode erfaringer danner grundlag for, at Aalborg Kommune rigtig gerne vil fortsætte velfærdsalliancen med DBU."

Den nye aftale omfatter konkrete indsatser og events, herunder initiativer indenfor sundhed, frivillighed, børnefodbold og landskampe. Samarbejdet skal også bidrage til at til-trække nationale og evt. internationale events. 

"Det er fantastisk, at vi i samarbejde med Aalborg Kommune, DBU Jylland og fodboldklubberne kan fortsætte med at få piger og drenge ind i fodboldens fællesskab. Det er vigtigt, at vi fastholder de unge mennesker i foreningslivet, og at vi aktiverer borgerne med fodbolden i centrum. Vi har en ambition om at skabe verdens bedste børnefodbold, højne ligestillingen i klubberne og styrke frivilligheden. Her er et samarbejde mellem kommune, fodboldklub og de engagerede frivillige helt fundamentalt. Jeg glæder mig til at følge udviklingen de kommende år," siger DBU's formand, Jesper Møller. 

Messi med Måde


Én af indsatserne er "Messi med Måde", hvor en flok mænd mellem 45-75 år mødes hver onsdag til fodboldtræning og løgnehistorier i 3. halvleg hos fodboldklubben Aalborg Freja. Tilfælles har de, at de alle har haft helbredsmæssige kriser på tæt hold. 
  
"Messi med Måde har været et succesfuldt samarbejde gennem otte år med Aalborg Freja og Aalborg Sundhedscenter, der har vist os, at tætte relationer mellem klub og kommune skaber meningsfulde fællesskaber. Det gør en forskel for den enkeltes sundhed og ikke mindst trivsel. Med den nye DBU-aftale ser vi frem til at fortsætte ud ad den vej og blandt andet sætte ekstra fokus på inkluderende fodboldtilbud, fastholdelse af børn og unge, styrkelse af frivilligheden, udvikling af børnefodboldmiljøer og styrkelse af fodbolden i vores landdistrikter," siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.
  
Samarbejde om ungdomslandskampe og events
Aftalen omkring Velfærdsalliancen indeholder også værtskabet for et nordisk topmøde i Aalborg i august 2024. Derudover inkluderer den DBU's repræsentantskabsmøde og Fodboldens Kongres i 2026 samt minimum 2 ungdomslandskampe i Aalborg. 

 

Kontakt

Borgmesterkontoret

Boulevarden 13 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 16 66

Skriv til os

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang