Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Presse og kommunikation Nyheder Aalborg Kommune forlænger med Bevæg dig for livet

Aalborg Kommune forlænger med Bevæg dig for livet

Aalborg Kommune fortsætter det målrettede arbejde med at få flere borgere til at dyrke idræt og motion. I dag skrev både Brønderslev og Aalborg under på en ny aftale med Bevæg dig for livet for perioden 2024-2028.

En stor flok ældre herrer i fodboldtøj og med kælenavne blev i dag et af de gode billeder på hvorfor Aalborg de næste fem år igen er med i det nationale visionsprojekt ”Bevæg dig for livet”. De spillede fodbold i Haraldslund til underskriftsseancen.

Hver onsdag året rundt mødes de ældre herrer i alderen +45 til 85 år fra ”Messi med måde” til en omgang livgivende fodboldtræning på Aalborg Frejas baner. Alle har de haft helbredsmæssige kriser inde på livet. Igennem spillet, fællesskabet og ikke mindst 3. halvleg får de både sundhed og modet på livet styrket. Det startede som et projekt i den første aftale med Bevæg dig for livet tilbage i 2016, men nu er ”Messi med måde” for længst ovre projektstadiet og er en fast del af Aalborg Freja, hvor alle de gamle gutter er medlemmer og endda frivillige kapaciteter:

”Messi med måde er fantastisk – det er tydeligt at se hvilken livskvalitet fodbolden, fællesskabet og idrætten giver i deres liv. Så det er virkeligt godt eksempel på hvordan det store samarbejde i Bevæg dig for livet bliver til konkrete aktiviteter ude i vores idrætsliv i Aalborg Kommune. Aalborg er en idrætskommune og jeg er glad for, at vi igen i dag forpligter os på at styrke indsatsen i fællesskab. Idrætten kan noget særligt for både vores sundhed og livskvalitet, siger Lasse Frimand Jensen, borgmester i Aalborg Kommune

Konkrete målsætninger

I dag kom der dugfriske underskrifter på to partnerskabsaftaler i Bevæg dig for livet. Både Aalborg Kommune og Brønderslev Kommune har nemlig valgt at fortsætte arbejdet med idrætsvisionen, som DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag. Aalborg har en række konkrete målsætninger man gerne vil nå i femårsperioden:

”Jeg er glad for at vi forlænger partnerskabsaftalen med DIF og DGI om Bevæg dig for livet. Idræt, motion og bevægelse er en af nøglerne til det gode liv, både i forhold til den fysiske og mentale sundhed. I Aalborg er vi meget bevidste om skabelsen af fællesskaber omkring idrætten, da det er vores erfaring at netop fællesskabet kan være en ligeså stor motivation som selve idrætten. Vi skal arbejde videre med brobygningen mellem Aalborgs rige idræts- og foreningsliv og eksempelvis vores uddannelsesinstitutioner – her er der et stort potentiale. Og så skal vi anerkende og styrke frivilligheden i vores foreninger. Den skal vedligeholdes og i nogle tilfælde nytænkes til nye generationer. Sidst men ikke mindst skal vi fortsat sikre optimal udnyttelse af vores faciliteter. Jo mere lys i vinduerne jo bedre, siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune ”.

Også hos DGI og DIF er man meget glad for underskrifterne og det kommende samarbejde:

”Jeg er glad for, at vi fortsætter samarbejdet om mere bevægelse og idræt for borgere i de to kommuner. I Brønderslev har vi blandt andet udviklet stærke indsatser for seniorer, og i Aalborg Kommune har unge i aktive fællesskaber været én af flere vigtige målgrupper. Med de nye aftaler kan vi fortsætte de gode indsatser og bygge endnu flere broer til lokale idrætsforeninger i kommunerne,” siger DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen og bliver suppleret af DIF:

”Bevæg dig for livet handler om at inspirere og gøre det lettere at leve et aktivt liv. Om gode motionstilbud og stærke fællesskaber. Jeg er sikker på, at det målrettede arbejde i de to kommuner vil føre til endnu flere aktive nordjyder i de kommende år”, lyder det videre fra DIF-formand Hans Natorp.         

Fokuspunkter for fremtiden


Partnerskabsaftalen løber de kommende fem år, og i Aalborg Kommune vil det fortsatte visionsarbejde fokusere på fællesskaber og frivillighed, brobygning, faciliteter og tilgængelighed.  

Med baggrund i Aalborg Kommunes egne deltager- og medlemstal er vores målsætning at:

  • Medlemstallet i idrætsforeninger og korps skal stige med 10 % svarende til 8.235 medlemmer. Baseline pr. 31.12.22 var 82.348 medlemmer.
  • Antallet af deltagere på sundhedsfag i aftenskoler skal stige med 20 % svarende til 2.274 deltagere. Baseline i 2022 var 11.371 deltagere.
  • Medlemstallet for seniorer 60+ skal stige med 20% svarende til 2.504 flere seniorer. Baseline i 2022 var 12.519 medlemmer.

Med udgangspunkt i BDFL Idræts- og Motionsvaneundersøgelse er vores målsætning at:

  • Antallet der dyrker idræt eller motion skal stige til 78%, hvilket svarer til 10.099 flere aktive i 2028. Baseline i 2023 var 76 %.
  • Antallet som lever op til WHO’s minimumsanbefalinger for fysisk aktivitet, vil stige til 45 %, hvilket svarer til 7.723 flere i 2028. Baseline i 2023 var 43 %.
  • Antallet som lever op til SST’s minimumsanbefalinger for fysisk aktivitet, vil stige til 43 %, hvilket svarer til 7.579 flere i 2028. Baseline i 2023 var 41 %.  

Kontakt

Fritid og Landdistrikt

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 41 62

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang