Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Tilmeldingen er åben: Aalborg inviterer til stor international konference om bæredygtige byer

Tilmeldingen er åben: Aalborg inviterer til stor international konference om bæredygtige byer

Til oktober vil over 1.000 politikere og embedsfolk fra hele Europa samles i Aalborg for at diskutere, hvordan de europæiske kommuner bedst muligt løfter den grønne og bæredygtige omstilling.

Den 1. til 3. oktober er Aalborg værtsby for den 10. europæiske konference for bæredygtige byer og lokalsamfund: Aalborg 2024 – Vores byer. Vores Ansvar.

Sammen med over 1.000 politikere og embedsfolk fra hele Europa sætter vi fokus på tre svære spørgsmål:

  • Hvordan kan samspillet mellem de politiske niveauer forbedres, så det fremmer en vedvarende bæredygtighed?
  • Hvordan kan byer og kommuner være nøglen til en sammenhængende bæredygtig omstilling?
  • Hvordan skal den bæredygtige omstilling finansieres?

Aalborg er kendt for at gå forrest i EU. Allerede i 1994 udviklede Aalborg Kommune ”Aalborg Charteret”, som senere blev fulgt op af Aalborg Commitments i 2004. I dag har næsten 3.000 byer og kommuner fra Europa underskrevet Aalborg Charteret, mens omkring 700 har underskrevet Aalborg Commitments.

”I Aalborg Kommune venter vi ikke på løsninger, men udvikler dem i fællesskab. Derfor er det vigtigt, at vi tør gå forrest og skubbe på for mere grøn udvikling i hele Europa. For mig at se er erfaringsudvikling og fællesskaber noget af det allervigtigste for at sætte fart på den grønne udvikling, og det glæder mig meget, at vi er værter for Aalborg 2024. Jeg ser frem til at udveksle erfaringer og udvikle nye tilgange til at fremme bæredygtighed i de europæiske byer,” siger borgmester Lasse Frimand Jensen og fortsætter:

”Med en så stor samling af politikere og embedsfolk fra hele Europa skal vi udnytte momentum og skubbe på, så vi kan få de rette rammevilkår for vores videre arbejde med en grøn og bæredygtig omstilling. Hele konferencen skal gerne munde ud i ”The Aalborg Conditions”, som sætter ambitiøse rammer for det videre arbejde med en mere grøn fremtid i hele Europa. Vi venter ikke på løsninger, vi handler i fællesskab,” siger Lasse Frimand Jensen.

Det er noget ekstraordinært for dette års konference, at de deltagende kommuner og regioner underskriver dokumentet ”The Aalborg Conditions”. Det understreger overfor EU og medlemslandene, hvor vigtigt det er, at lokale myndigheder får de rette rammevilkår til at løfte den grønne omstilling på en effektiv måde.

På konferencen kan deltagerne blandt andet medvirke i workshops om cirkulær økonomi, klimaaftaler mellem kommuner og virksomheder, transformation af fødevaresystemer, energiomstilling af den eksisterende bygningsmasse og meget mere.

Du kan se det foreløbige program og tilmelde dig konferencen her. 

 

Sideløbende folkefest i Kildeparken

Imens politikere og embedsfolk er samlet i Aalborg Kongres & Kultur Center, vil det summe af liv lige udenfor dørene i Kildeparken. Her er alle nemlig indbudt til en uge i bæredygtighedens tegn, hvor der fra 1. til 5. oktober er forskellige arrangementer og temadage for både børn og voksne.

I Kildeparken kan du blandt andet opleve involverende kunst, SU-venlig klimamad og upcoming musiknavne til vores Fredagslounge. Du kan også tage hele familien med til den store Familiedag lørdag 5. oktober. Vi løfter sløret for de forskellige arrangementer løbende.

Vil du læse mere om Aalborg 2024 og begivenhederne i Kildeparken, kan du gøre det her.

 

Aalborg 2024 – Vores byer. Vores ansvar.

1. til 3. oktober 2024 er Aalborg Kommune vært for den 10. europæiske konference for bæredygtige byer og lokalsamfund. Konferencen bliver holdt i Aalborg Kongres & Kultur Center, mens Kildeparken er fyldt med grønne aktiviteter for alle interesserede.

Konferencen arrangeres af ICLEI i samarbejde med Aalborg Kommune. ICLEI er et globalt netværk, der samarbejder med mere end 2.500 regioner, kommuner og bysamfund. Deres mål er at fremme bæredygtig byudvikling gennem lokal handling og sparring på tværs af landegrænser.

Du kan se det foreløbige program og tilmelde dig konferencen her.

Kontakt

Klima og Miljø

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 50

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang