Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Fra fugtigt til fremtidssikret: Ikonisk Aalborghal får nyt gulv

Fra fugtigt til fremtidssikret: Ikonisk Aalborghal får nyt gulv

Stadionhal 1 ved Aalborg Stadion er lige nu ukampdygtig. Etablering af nyt gulv i Aalborgs næststørste indendørs arena er lige nu i gang. Målet er at være klar igen i oktober med et fremtidssikret halgulv.

Det var næsten uheldet eller skaden der bare ventede på at ske. Vandskaden i Stadionhal 1 på Annebergvej i Aalborg blev opdaget af personalet i august 2023, hvor der blev fundet en fugtskade i strøgulvskonstruktionen:

”Hallen har jo en udfordring i, at den er opført som en underjordisk konstruktion, hvor gulvet faktisk ligger 3 meter under vejniveau. Og kombineret med et generelt højt grundvandsspejl, så var der en risiko for at vand kunne trænge ind. Vi har haft tre pumpebrønde, som har kunnet hjælpe med lokal grundvandssænkning, men det har altså ikke været helt nok længere”, fortæller Søren Ørgaard, chef for Aalborg Idrætspark. Renoveringen af hallen har betydet at aktiviteterne for en periode er stoppet.

”Det har selvfølgelig været rigtig ærgerligt og generende for vores mange brugere, men de skal have stor ros for deres forståelse og fleksibilitet i forhold til træning og kampafvikling i andre haller”

Stadionhal 1 blev opført i 1961 og er dermed en af Aalborgs ældste haller. Samtidig er det med sin tilskuerkapacitet på 1800 hoveder også den næststørste indendørs arena i Aalborg Kommune. Derfor var byrådet også indstillet på, at der både skulle handles hurtigt, fornuftigt og langsigtet, da man skulle træffe en beslutning om hvordan man skulle rette op på vandskaden.

”Stadionhal 1 er en vigtig brik i, at vi kan tilbyde haltider til vores mange foreninger, skoler og institutioner. Den her hal er som mange andre af vores faciliteter fuldt booket, så jeg er glad for, at vi fik hastebehandlet sagen i byrådet og at vi nu er i gang med det praktiske arbejde og få lagt et nyt gulv, så vi hurtigt kan få gang i aktiviteter i hallen igen”, siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur.

Gulvet er i skrivende stund helt brudt ned, men inden havde Aalborg Idrætspark rådført sig med Teknologisk Institut, der konstaterede at det gamle gulv ikke kunne reddes og anbefalede en grundig opbygning af et nyt gulv. Betongulvet under det gamle er fjernet og i stedet skal der installeres dræn og grundvandssænkende foranstaltninger, der passer til de vandmængder vi har i dag.

”Arbejdet går fremad efter planen, så vi håber at kunne byde velkommen i vores ikoniske Stadionhal 1 igen til oktober. Den er allerede fuldt booket fremad, og gæsterne kan glæde sig til at betræde et tip top gulv. Vi vil selvfølgelig informere de berørte foreninger undervejs i forløbet, siger Søren Ørgaard.

Kontakt

Fritid og Landdistrikt

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 41 62

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang