Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Mit barn Skole Skoleliv Skift skole

Skift skole

Der er frit skolevalg. Derfor kan du vælge en anden skole end distriktsskolen, hvis der er plads på den skole, som du ønsker til dit barn.

Skift til en anden folkeskole

Der er frit skolevalg, men ud fra din folkeregisteradresse hører du automatisk til en bestemt skole. Denne skole kaldes distriktsskolen.

Hvis du ønsker, at dit barn skal skifte til en anden folkeskole i kommunen, bør du henvende dig til barnets nuværende skole for at orientere dem om ønsket. Hvis det er på grund af problemer, får skolen mulighed for at afhjælpe problemerne, inden der tages endelig beslutning om et eventuelt skoleskift.

Ønsker du at indskrive dit barn på en anden skole end distriktsskolen, skal der være plads til dit barn i en klasse på den skole, som du ønsker at flytte dit barn til. Hvis der er plads, aftaler modtagende skole og forældre nærmere om forholdene - også hvis der har været udfordringer på den nuværende skole, så skolen kan tage sig godt af dit barn. Såfremt der er brug for det, kan de to skoler tale sammen inden den endelige beslutning træffes.

Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at henvende dig til dit barns skole.

Se oversigt over kommunens skoler

Vi flytter til Aalborg Kommune

Når du flytter til Aalborg Kommune, hører dit barn automatisk til en bestemt skole. Det er barnets folkeregisteradresse, der bestemmer, hvilken skole der er dit barns distriktsskole.

Når du skal indskrive dit barn, skal du kontakte distriktsskolen.

Find din distriktsskole med Den Digitale Vejviser

Der er principielt frit skolevalg. Derfor kan du vælge en anden skole end distriktsskolen, hvis der er plads på den skole, du ønsker. Du skal kontakte den skole, som du ønsker, at dit barn skal skifte til. Skolen vil herefter tage stilling til, om det kan lade sig gøre.

Hvis du vil vide mere

Selvom du bor i Aalborg Kommune, kan dit barn gå på en skole i en anden kommune. Hvis du ønsker det, skal du kontakte den kommune, som skolen hører til.

Kommunerne tager stilling til, hvor mange elever de vil optage fra andre kommuner.

Hvis du flytter til en anden kommune, kan dit barn fortsætte skolegangen i Aalborg Kommune. Du skal dog selv sørge for eventuel kørsel af dit barn til skole og skolefritidsordning.

Kontakt

Børn og Unge

Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 40 00

Skriv til os

Åbningstider

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang