Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Vis job
Børneformidler med interesse for debat og demokratisk deltagelse

Hvis du abonnerer på børneavisen, og bingewatcher Ultranyt, så er det en god idé, at du søger stillingen som formidler i området Børn og Læsekultur hos Aalborg Bibliotekerne.

Kan du facilitere samtaler i børnehøjde og engagere mellemskolebørn i verdensmål og klimakamp? Samarbejder du, som det mest naturlige med lokalsamfund, institutioner og virksomheder, så I sammen kan skabe interessante samfundsdebatter, som børn deltager i med glæde?

Vi søger en medarbejder, der vil kaste sig over at lave aktiviteter for og med børn i skolealderen under overskriften ”Samtaler og demokrati”. Det er dannelsesdelen af biblioteksopgaven, som er i højsædet i denne stilling, så du skal interessere dig for vigtige emner som fx samfundsdebat, verdensmål, digital dannelse, netetik, kildekritik og så skal du kunne omsætte den interesse til noget, som børnene har lyst til at deltage i og engagere sig i.

Du skal naturligvis ikke lave det hele selv. Men det er vigtigt, at du kan opdyrke et netværk i lokalområdet, blandt skoler og institutioner, organisationer og virksomheder og ikke mindst at du kan inddrage børnene i at stable de fedeste aktiviteter på benene.
Du bliver ansat hos Aalborg Bibliotekerne i området Børn og Læsekultur og her får du 20 kollegaer, der glæder sig til at arbejde sammen med dig.

Det er et stort plus, hvis du har erfaring fra biblioteksverden og at du har forståelse for, hvordan et moderne bibliotek fungerer. Det kan du have fået gennem tidligere jobs på biblioteker eller fra en uddannelse som bibliotekar, Cand.Scient.Bibl. eller noget tilsvarende.
Derudover forventer vi at du:
  • Kan se muligheder i vores kommende Makerspace
  • Har mod på at udvikle tilbud rettet mod kommunens skoler – i samarbejde med skolerne og børnene
  • Har erfaring med at lede og / eller deltage i projekter
  • Får ild i øjnene og et smil på læben, når du hører ord som børneinddragelse og samskabelse
Foruden dine nærmeste kollegaer i Børn og Læsekultur, bliver du en del af Aalborg Bibliotekernes medarbejderskare på 130 dedikerede ildsjæle, der hver dag giver alt hvad de har for læsekultur og læselyst. Vi arbejder med læsekultur, bæredygtige lokalsamfund, debat og demokratisk deltagelse samt diversitet og fællesskaber. Det gør vi i hele kommunen med udgangspunkt i 10 biblioteker og vores rullende biblioteker i form af bogbusser og bogbilen.
Du kommer til at indgå i det faste vagtskema, hvor du primært kommer til at have din base på Hovedbiblioteket, men vi hjælper hinanden på tværs i organisationen, så opgaver andre steder vil også forekomme.
Du bliver en del af et kontorfællesskab, hvor der er mange jern i ilden, en sund løfte-i-flok-mentalitet, adgang til hurtig kollegasparring, og hvor pladserne er dekoreret med en skøn blanding af Star Wars merch, Sallys Far plakater, børnetegninger og gode råd til at udvikle børns sprog.

Hvem er vi?
Aalborg Bibliotekerne er Aalborg Kommunes mest besøgte kulturinstitution. Vi bestræber os på at være fantastiske værter for de langt over en million gæster, som besøger os årligt for at låne bøger, deltage i arrangementer, hygge med familien, snakke med bibliotekaren og meget mere.

Stillingen er på 32 timer med start den 1. september 2023.
Løn- og ansættelsesforhold efter gældende overenskomst.
Vil du vide mere, kan du finde flere informationer på aalborgbibliotekerne.dk og/eller kontakt områdeleder Gitte Fisker på telefon 25 20 44 83 eller gitte.fisker@aalborg.dk

Søg jobbet senest 12. juni. 1. samtale vil finde sted mandag den 19.juni. Går du videre til en evt. 2. samtalerunde, som forventes afholdt tirsdag d. 27. juni, skal du regne med at skulle udfylde en GARUDA personprofil, som oplæg til samtalen.
Se mere om os, læs vores vision med mere på: https://www.aalborgbibliotekerne.dk/info/organisation-og-politik

Send ansøgning
Du sender din ansøgning ved at trykke på knappen "Send ansøgning" og udfylde den formular, som kommer frem. Det er også muligt at vedhæfte bilag som f.eks. ansøgning og CV i begrænset omfang.

I Aalborg Kommune tror vi på, at mangfoldighed skaber værdi, og vi bruger det potentiale, der ligger i forskelligheden til at løse vores kerneopgave endnu bedre. Vi behandler alle vores medarbejdere ligeværdigt, og opfordrer alle til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold.

Vores arbejdsplads – kom med på en fantastisk rejse
Som medarbejder i Aalborg Kommune bliver du en del af et stærkt fællesskab, der tæller 16.000 kollegaer og som hver dag udvikler sig sammen for at skabe de bedste resultater for borgere, virksomheder og foreninger.

Vores kommune – i rivende udvikling
Aalborg vokser hvert år med flere end 1000 nye indbyggere og takket være et handlekraftigt fællesskab, der gør tingene sammen, er der de sidste årtier blevet skabt tusinder af nye arbejds- og studiepladser samt et rigt kultur- og fritidsliv.

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje

Translate Presse og kommunikation Tilgængelighedserklæring Databeskyttelse Job og karriere