Førstehjælpsinstruktøren Stine
Jeg uddanner og tilbyder førstehjælp til alle medarbejdere på alle daginstitutioner og folkeskoler i kommunen. Jeg vejleder også i medicinering af børn og i hygiejne samt smitsomme sygdomme.
Hvad er du ansat som?
Jeg er uddannet sygeplejerske, men jeg er ikke ansat som sygeplejerske hos Børn og Unge. Jeg arbejder derimod som hygiejnekonsulent og førstehjælpsinstruktør.
Jeg uddanner og tilbyder førstehjælp til alle medarbejdere på alle daginstitutioner og folkeskolerne i kommunen. Jeg vejleder også i medicinering af børn og i hygiejne samt smitsomme sygdomme på daginstitutioner og folkeskoler.
Min ansættelse startede faktisk på grund af Corona. Jeg blev ansat til at varetage Corona-hotlinen i Børn og Unge og retningslinjerne for Corona. Dengang vejledte jeg meget. Jeg førte også tilsyn med dem, der testede folkeskolebørnene for at se, om de gjorde det i overensstemmelse med retningslinjerne og havde god hygiejne.
Jeg har taget ekstrauddannelser som førstehjælpsinstruktør og har en VPG (voksenpædagogisk grunduddannelse). Jeg har også en uddannelse i, hvordan man vejleder i medicinering.
Hvad er det bedste ved dit job?
Det er, når jeg underviser i førstehjælp, og jeg får lov at tage del i deres forskellige oplevelser. Det kan være, jeg møder nogen, der bliver berørte i løbet af undervisningen, fordi de har haft en bestemt oplevelse tidligere, og måske kan jeg give dem noget mere med i rygsækken. Det er fedt at være med til at give folk en følelse af, at de føler sig trygge ved at have med børn at gøre, når de har ansvaret for dem.
Jeg synes, jeg får rigtig meget energi af at snakke med medarbejderne, og jeg står op fremfor at sidde ned. Jeg synes, at hvis man kan sætte gang i folk, og de er glade, så smitter det altid af på andre mennesker. Man kan måske selv huske, da man gik på studiet, at hvis man havde en underviser, der bare brændte for sit fag, så kunne det påvirke en til, at man selv synes, de mest kedelige ting fik en helt anden værdi.
Hvad er det mest spændende ved dit arbejdsområde?
Det mest spændende er, at man hele tiden kan udvikle sig, og der er hele tiden er noget nyt, man kan tage fat på. Alt skal også laves fra bunden af, hvis jeg skal undervise i noget, så skal jeg selv bygge det hele op fra bunden.
Der er rigtig mange skoler, der aldrig er blevet undervist i førstehjælp til børn, det kan både skyldes økonomi samt, at det ikke har passet særlig godt for dem. Men der er rigtig mange, der har efterspurgt det, og det er også derfor, jeg har dette job.
På daginstitutionsområdet bliver kurserne fyldt op hurtigt. Det er ikke et krav for pædagoger eller lærerne at have førstehjælp, men der er stor efterspørgsel i daginstitutionerne. Pædagogerne bruger det næsten hver dag, hvis børnene falder og slår sig eller kommer med nogle forskellige sygdomme.
Hvad er du mest stolt af ved dit fag?
Det er at lære folk noget nyt, at man kan gøre en forskel ved, at folk får en tryghed i deres arbejde, når de har ansvaret for børnene. Jeg synes, det giver mig rigtig meget, at man kan få medarbejderne til at gå derfra med en følelse af, at det har været en rigtig god dag. De har lært noget nyt, og de føler sig mere trygge i at gå på arbejde.
Hvad er det bedste ved din arbejdsplads?
Kollegaerne, fleksibiliteten og mulighederne er det bedste. Jeg har rigtig meget fleksibilitet, og jeg bestemmer selv, om jeg vil undervise indtil klokken 21 om aftenen, eller jeg vil møde ind klokken 6 om morgenen. Jeg har nogle rigtige gode kollegaer, der støtter op omkring mit arbejde, selvom ingen laver det samme som mig. De vil altid gerne snakke med mig og hjælpe mig, og hvis man har en god ide, er der ikke langt fra tanke til handling. Vi har et rigtig godt arbejdsmiljø på min arbejdsplads, vi kender hinanden, og vi laver sociale ting sammen. Jeg nyder at møde ind på kontoret, hvor jeg har kollegaer, jeg både kan snakke fagligt og socialt med.
Hvad er vigtigt for dig i dit arbejde?
Det vigtigste for mig er, at jeg må gøre det på min egen måde. Det er vigtigt, at mine chefer har tillid til, at den måde jeg gør det på, er den rigtige måde. Det er også muligheden for selv at vælge, hvordan jeg underviser, og hvad vi kommer ind på. Selvfølgelig er der nogle krav og regler, men der er også en masse frirum til at være kreativ.
Hvad giver dig energi i hverdagen?
Det giver mig energi at være sammen med andre mennesker og undervise dem. Jeg får også energi ved at spille fodbold i fritiden. Det giver mig rigtig meget energi i min hverdag at komme ud, bevæge mig, få noget frisk luft og være sammen med en masse fantastiske mennesker.
Det mest spændende er, at man hele tiden kan udvikle sig, og der er hele tiden er noget nyt, man kan tage fat på. Alt skal også laves fra bunden af, hvis jeg skal undervise i noget, så skal jeg selv bygge det hele op fra bunden.