Skip til hoved indholdet
    Hjem Job og karriere Bliv elev og start karrieren ved os Pædagogisk assistentelev

Pædagogisk assistentelev

Drømmer du om en uddannelse inden for det pædagogiske faglige område, og vil du arbejde med støtte og udvikling hos børn, unge og voksne? Så vælg uddannelsen som pædagogisk assistent i Aalborg Kommune.

Bliv pædagogisk assistentelev i Aalborg Kommune

Som pædagogisk assistentelev i Aalborg Kommune, bliver du uddannet inden for det pædagogiske faglige område, hvor leg og ansvar går hånd i hånd. Du får kompetencerne til at planlægge og gennemføre meningsfulde og udviklende aktiviteter for de mennesker, du arbejder med. Det kan både være børn, unge eller voksne med særlige behov. Du bliver klædt på både teoretisk og praktisk til at gøre en stor forskel i borgernes hverdag. Du får en hverdag hvor leg og ansvar går hånd i hånd.

Jeg vil gerne arbejde med mennesker, og så tænkte jeg, at jeg kunne prøve at arbejde med børn. Lige Aalborg Kommune valgte jeg, fordi jeg godt vil se, hvordan det er at arbejde med folk, som har funktionsnedsættelser. Og i Aalborg Kommune tilbyder de at komme ud i specialområdet i praktik.

Kasper, pædagogisk assistentelev i Børnehaven Flik-Flak

Hvis du vil vide mere

Som pædagogisk assistentelev i Aalborg Kommune, bliver du uddannet inden for det pædagogiske faglige område. Du vil opnå indsigt og forståelse for den tilgang og de kompetencer, det kræver som professionel pædagogisk medarbejder - både inden for det almendannede område og det specialiserede pædagogiske område.

Uddannelsestiden på 2 år og 1 1/2 måned veksler mellem skole- og oplæring. Uddannelsen består af 5 skoleperioder og 4 oplæringsperioder. 

Undervisningen foregår på SOSUNord, og her vil du i skoleperioderne blive undervist i fag som fx dansk, psykologi, pædagogik, natur og udeliv, digital kultur, bevægelse og idræt og kommunikation. Der vil også være stor fokus på din udvikling og refleksion over egen rolle i den pædagogiske hverdag.

Du vil igennem hele uddannelsen være en del af den samme klasse, bestående af pædagogiske assistentelever fra både Aalborg og andre kommuner.

Dine 4 oplæringsperioder vil foregå i en af Aalborg Kommunes daginstitutioner, skoler/DUS eller special/døgntilbud. Oplæringsperioderne vil være fordelt således, at de første 3 oplæringsperioder foregår på normalområdet (eksempelvis børnehave, vuggestue eller skole/DUS) og den 4. og sidste oplæringsperiode foregår på specialområdet (eksempelvis døgntilbud).

På oplæringsstedet vil du få en praktikvejleder, som vil vejlede dig i arbejdet med dine oplæringsmål. Du får i oplæringsperioderne - udover arbejdet med dine faglige mål - også mulighed for at opleve at være en del af en arbejdsplads, være kollega, få ansvar og mulighed for læring og udvikling.

Du kan tage en del af din oplæring i udlandet. SOSUNord samarbejder bl.a. med forskellige nordiske lande. 

Du kan læse mere om uddannelsen på SOSUNords hjemmeside 

I Aalborg Kommune ansættes der årligt cirka 30 pædagogiske assistentelever fordelt på Børn og Unge og Job og Velfærd.

Der er 1 årligt optag med uddannelsesstart i juni.

For at blive optaget på uddannelsen til pædagogisk assistent skal du have gennemført Grundforløb 2, hvis du er under 25 år.

Er du over 25 år, skal du have en realkompetencevurdering fra en SOSU-skole og evt. opkvalificere dig således du kan påbegynde hovedforløbet.

Som pædagogisk assistentelev ansættes du på fuldtid - 37 timer om ugen.

Arbejdstiden er følgende:

Skoleperioder:

I skoleperioder ligger undervisningen hovedsagelig fra klokken 8.00 - 13.20
Ud over undervisningstiden må der påregnes væsentlig tid til lektielæsning.

Oplæring:

I oplæringsperioderne kan der være skiftende arbejdstider.

Løn:

Du får løn under hele uddannelsen.
1. år er lønnen cirka 12.104 kroner om måneden.
2. år er lønnen cirka 12.852 kroner om måneden.

Voksenelevlønnen er cirka 23.318 kroner om måneden.

For at få voksenelevløn skal du være 25 år på ansættelsestidspunktet, og opfylde det overenskomstmæssige krav om 1 års relevant erhvervsuddannelse.

Mette Christina Jessen

Børn og Unge

+4593520052

mcj-skole@aalborg.dk

Maria Hose Flindt

Børn og Unge

25 20 28 35

maria@aalborg.dk

+4599312835

Maria@aalborg.dk

Maria Geertsen Roosewelt

Voksensocialafdelingens sekretariat

+4531990440

roos-jv@aalborg.dk

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang