Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Sparring på organisationsudvikling gør en forskel for Aalborg-virksomhed

Sparring på organisationsudvikling gør en forskel for Aalborg-virksomhed

Organisationsudvikling og rekruttering spiller en central rolle hos virksomheder. Vi har mødt Jeppe Rahbek fra Absent Wall til en snak om navneskifte og det at have en uvildig sparringspartner med på sidelinjen.

Fra Rahbek Media til Absent Wall

Er et navneskift galt eller genialt, når en virksomhed har knap 10 år på bagen? Vi har blandt andet talt med Jeppe Rahbek om, hvordan et navneskifte kan foregå, og hvilke ændringer der sker i organisationen. 

På mange måder var det lige til højrebenet – og så alligevel ikke – at Jeppe Rahbek skulle være selvstændig. Efter endt uddannelse tog det ene det andet og efter et NextStep-forløb ved UCN, så Rahbek Media dagens lys. En virksomhed, som er at finde et sted imellem videoproduktion og strategi. 

”Jeg havde ikke som sådan en specifik årsag til, at jeg ville være selvstændig. Min far har været selvstændig, men min mor var det i hvert fald ikke. Men det gør, at jeg ved, hvad det vil sige at være selvstændig, selvom det egentlig aldrig var en drøm,” forklarer Jeppe Rahbek, som oprindeligt er uddannet i multimediedesign og digital konceptudvikling ved UCN. 

Efter otte år med Rahbek Media og Jeppe Rahbek selv i front traf han beslutningen om et navneskift til Absent Wall. 

”Jeg ved stadigvæk ikke, om navneskiftet var en dum idé, men jeg tror på, at potentialet i det er stort.” 

At kickstarte fortællingen 

Én, som til gengæld ved noget om organisationsudvikling – og som kunne se potentialet i et navneskifte – var erhvervskonsulent Brian Juhl Lorentsen fra BusinessAalborg. Han har givet gode råd om alt fra forretningsudvikling til rekruttering af medarbejdere. 

”Den dag i dag er det klart nogle andre ting, jeg har brug for sparring og vejledning til, end det var i starten. Jeg kan godt lide at tale med folk, som er klogere, end jeg selv er, og jeg har løbende haft en dialog med Brian, så derfor var han helt oplagt at tale med, da vi skulle skifte navn, forklarer Jeppe Rahbek” 

Der var særligt én grund til, at et navneskift kom på tale, selv om det nye navn kan være svært at udtale og afkode i det nordjyske.  

”Vi skiftede navn, fordi det ikke er mig, som er stjernen i det her. Jeg har ansat så mange dygtige folk, og derfor duede det ikke, at der blev refereret til mig hele tiden.”

Den 1. august 2023 blev navneskiftet til Absent Wall en realitet. Herefter har Brian Juhl Lorentsen hjulpet virksomheden med at skabe noget opmærksomhed omkring navneskiftet og lave en strategi for det. 

”Vi er rigtige gode til at lave markedsføring for andre virksomheder, men det er bare noget andet, når vi laver det for os selv. Derfor skulle vi finde ressourcerne til at lave lidt larm, når vi nu alligevel skiftede navn. Vi ville gerne kickstarte fortællingen om os selv.” 

De kritiske - men vigtige - spørgsmål 

For Absent Wall har det været en fordel at gøre brug af inputs udefra. Derfor bragte Brian Juhl Lorentsen dem i retningen af Vækstpilot-ordningen, som netop gør det muligt at ansætte en medarbejder til eksempelvis udviklingsopgaver, da der skulle skabes opmærksomhed omkring navneskiftet. 

”Vi fik en Vækstpilot, hvor Brian hjalp os enormt med at screene kandidater, og det var en stor hjælp. Brian ved selv, hvordan det er at drive en forretning, og det har været enormt godt, at han har kunne kigge på virksomheden udefra og gøre os klogere på, hvad vi faktisk havde brug for.” 

For selv om Jeppe Rahbek har en god mavefornemmelse efter små 10 år som erhvervsdrivende, kan det nogle gange være godt givet ud at sparre med en, der har endnu mere erfaring, og som kan skubbe virksomheden i en ny retning.

Brian har været god til at stille de kritiske spørgsmål. Han siger ikke bare ja eller nej, når jeg er kommet med en god idé. Selv om jeg har en stor tiltro til min mavefornemmelse, er jeg blevet bedre til at tænke mig om en ekstra gang.

Jeppe Rahbek, indehaver af Absent Wall

Om end den Vækstpilot, som Absent Wall fik ind, ikke er tilknyttet virksomheden mere, har det alligevel sat gang i nogle tanker hos virksomheden. 

”For os var det en succes alligevel. Vi fik afprøvet nogle ting, som vi ellers ikke havde haft ressourcerne til, og nu ved vi mere om, hvilken vej vi ikke skal. Brian var enormt god til at byde inde og spørg ind til, hvad vi har kunne lære af den her proces, og hvordan vi kan bruge den læring fremover.” 

Det kommer også til udtryk, når Jeppe Rahbek skal forsøge at indkapsle, hvad fremtiden byder for Absent Wall. 

”Brian har i lang tid sagt, at vi skal nicheficere og blive dygtige til det, vi gør, for at tiltrække de rigtige kunder. Vi skal specialisere os. For ni år siden var video et nyt greb, men i dag er man nødt til at være mere specifik på, hvad man kan tilbyde en virksomhed, og hvad man er god til, fordi der er mange flere om buddet.”

”Jeg har trykprøvet nogle idéer ved Brian, hvor han er kommet med sin uforbeholdne mening, men det er også en mening, som er meget velfunderet. Det mest irriterende ved Brian er jo, at han tvinger én til at reflektere. Han udfordrer mine idéer og stiller de spørgsmål, man helst ikke vil have, når man selv synes, man har fået en god idé", slutter Jeppe Rahbek. 

Nysgerrig på mere?

Gør som Jeppe Rahbek fra Absent Wall og brug Brian Juhl Lorentsen som din sparringspartner.

Med speciale i organisationsudvikling og rekruttering kan han være stifinder og sparringspartner, når du gerne vil have nye øjne på udvikling og kompetencer i din virksomhed. 

Brian er erhvervskonsulent i BusinessAalborg, som er Aalborg Kommunes erhvervsafdeling. BusinessAalborg er sat i verden for at gøre det nemt at starte, drive og udvikle virksomhed med base i Aalborg Kommune. Her er gode råd gratis, uvildige og funderet på mange års erfaring.

Du er velkommen til at kontakte ham for en uforpligtende snak. 

E-mail: bjl@aalborg.dk

Mobil: 2520 1533

Kontakt

BusinessAalborg

Boulevarden 13, 2. sal 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 15 70

Skriv til os

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang