Skip til hoved indholdet
  Hjem Mit liv Fritid og oplevelser Bliv frivillig

Bliv frivillig

Hver dag mødes flere hundrede aalborgensere i fællesskaber og laver frivilligt arbejde. Baggrunden for vores frivillige engagement kan være vidt forskelligt, for eksempel nye oplevelser, bekendtskaber, erfaring, netværk og ønsket om at gøre en forskel.

Frivillighed er for alle

Mulighederne for at blive frivillig er rigtig mange. Du kan lave frivilligt socialt arbejde for udsatte, være ulønnet træner eller leder i foreningslivet, hjælpe til i lokalsamfundet, på plejehjem og aktivitetscentre, patientforeninger, støtte flygtninge, sidde i forældrebestyrelser og meget, meget mere.

Som frivillig udvikler du dig, lærer nye mennesker at kende, gør en forskel for andre og bliver klogere på livet.
Herunder finder du inspiration til, hvordan du kan blive frivillig, eller hvor du kan få vejledning til at finde det rigtige for dig. 

Hvis du vil vide mere

Vil du lave frivilligt socialt arbejde for og med mennesker i en socialt udsat position, for eksempel ensomme, børn og unge, ældre, misbrugere, flygtninge, psykisk syge, volds- og kriseramte eller personer med særlige behov?

 • De Frivilliges Hus samler trådene i det frivillige sociale arbejde og kender de lokale foreninger og organisationer, der bruger frivillige. Vi hjælper dig med at finde et frivilligjob, der matcher dine interesser og kompetencer. Kontakt De Frivilliges Hus via selvbetjeningslinket, hvis du ønsker hjælp til at finde et frivilligjob.
  Læs mere om frivillighuset.dk

 • Frivilligjob.dk er jobportalen for frivilligt arbejde. Her kan du se konkrete frivillig jobs.
  Se frivilligjobs på Frivilligjob.dk

 • Aalborg FRI-TID er Aalborg Kommunes tilbud til voksne med særlige behov. Hvis du vil gøre en kæmpe forskel for sårbare voksne med særlige behov, så kontakt Aalborg FRI-TID via selvbetjeningslinket, og hør mere om dine muligheder for at blive frivillig.
  Læs mere om Aalborg FRI-TID

 • Frivillig på seniorområdet. Har du tid til at tage en cykeltur i en sofacykel? Har du lyst til at hjælpe andre med at genfinde glæden? Det kan være ved at lave mad, bage, gå en tur eller tage et spil kort. Så har du mulighed for at gøre hverdagen lidt sjovere og hyggeligere for ældre.
  Kontakt frivilligkoordinator på seniorområdet via selvbetjeningslinket, hvis du ønsker at høre mere.


 

 

 

Har du en interesse indenfor for eksempel en idrætsgren eller som spejder – eller måske foreningsledelse – så har mange af kommunens folkeoplysende foreninger interesse i at møde dig. 

 • På Fritidsportalen kan du nemt finde foreninger enten i nærheden af, hvor du bor eller indenfor netop den fritidsinteresse, du ønsker at bidrage til. Du kan kontakte den enkelte forening direkte via deres kontaktperson eller via link til deres hjemmeside.
  Læs mere om idræts og fritidsforeninger på Fritidsportalen

 Har du interesse for kulturlivet, dit lokalsamfund, grøn omstilling og meget andet. Så er der et væld af muligheder for at gøre en forskel.

 • Kultur: De fleste kulturinstitutioner som museer, teatre, spillesteder eller events og festivaler vil gerne modtage en frivillig indsats.
  Læs mere på de enkelte kulturinstitutioners egne hjemmesider.
 • Lokalsamfund: Har du lyst til at give en hånd med lokalt, da er de fleste landsbyer med i et samråd, der er en samling af byens/byernes foreninger. Et samråds opgave er dermed at løfte i flok, men også at være talerør for lokalsamfundet og at skabe samarbejde på tværs af foreninger, klubber og offentlige institutioner i lokalområdet. Derudover har de fleste landsbyer også borgerforeninger, der ofte står for at arrangere begivenheder til glæde for landsbyens borgere. Det kan for eksempel være fastelavnsfest, julesang, Sankthansfest, affaldsindsamling og meget andet.
  Læs mere om samrådenes arbejde og find dit samråd her

 • Grøn omstilling. Har du en idé, der har bæredygtighed, klima og grøn omstilling som fokus, da kan du kontakte de grønne agenter, som står klar med et bredt netværk og kompetencer indenfor bæredygtighed. 
  Få hjælp til din bæredygtige idé

Sine Jensen

Frivillighedskoordinator


25 20 53 00

Ældre og Sundhedssekretariat

sjen@aalborg.dk

Måske er du også interesseret i

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang