Skip til hoved indholdet
    Hjem Mit liv Fritid og oplevelser Bliv frivillig og gør en forskel for andre

Bliv frivillig og gør en forskel for andre

Din tid er noget af det dyrebareste du har. Bliv frivillig og giv din tid og få samtidigt nye oplevelser, venner, erfaring og netværk .

Der er mange former for frivillighed

Mulighederne for at blive frivillig er rigtig mange. Du kan lave frivilligt socialt arbejde for udsatte, være ulønnet træner og leder i foreningslivet, hjælpe til i lokalsamfundet, på plejehjem og aktivitetscentre, støtte flygtninge, sidde i forældrebestyrelser og meget, meget mere.

Aalborg Kommune sætter stor pris på frivillige og engagerede borgere, som bruger deres overskud på andre. Som frivillig udvikler du dig, lærer nye mennesker at kende, gør en forskel for andre og bliver klogere på livet.

Har du lyst til at lave frivilligt socialt arbejde, er der mange muligheder i Aalborg Kommune. 

Frivilligt socialt arbejde er ulønnet arbejde, som udføres af foreninger og andre organisationer efter Servicelovens §18.

Det kan for eksempel være som besøgsven et par timer om uge, som rådgiver ved Kræftens Bekæmpelse, lektiehjælp på Sprogcentret og meget mere.

De Frivilliges Hus

De Frivilliges Hus kender de lokale foreninger og organisationer i Aalborg Kommune, der bruger frivillige, og de hjælper dig med at finde et frivilligjob, der matcher dine interesser og kompetencer.

Vil du gøre en kæmpe forskel for en person med handicap? Så skal du være FRI-TIDven i Aalborg FRI-TID

Dit gode selskab er alt, der skal til for at gøre en kæmpe forskel for mennesker med handicap. Det kan være som besøgsven en, to eller tre gange om måneden – eller som tovholder i gruppefællesskaber.

Aalborg FRI-TID er et åbent tilbud med forskellige frivillige fællesskaber. Det eneste krav, der er til mennsker, som kommer i tilbuddet, er at de får førtidspension.

I Aalborg FRI-TID er alle velkommen og mulighederne for fællesskaber er mange. Her er brugerne sammen med andre om noget i fritiden.

Mange personer venter håbefuldt på at blive matchet med en frivillig.

Læs om de mange frivillige og find dem, du gerne vil møde! Så sætter vi os alle sammen og finder ud af, om I har kemi og lyst til at ses fremover.

Aalborg FRI-TID har kontor på Henning Smiths Vej 7, 1. sal i Aalborg.

Har du tid til at tage på en cykeltur i en sofacykel? Har du lyst til at hjælpe andre med at genfinde glæden? Det kan være ved at lave mad, bage, gå en tur eller tage et spil kort. Frivillighed har mange former og kan udføres på mange måder. Det kan være lige fra en besøgsven til en cykelpilot.

Vi kan ikke lægge flere år til livet, men give mere liv til årene

Som frivillig kan du bidrage med den indsats og tid, du selv prioriterer. Din tid, din hjælp og dit selskab kan være med til at forebygge ensomhed. Det kan hjælpe dem, som mangler ressourcer til at blive mere aktive i eget liv. Vi samarbejder blandt andre med Røde kors, Meningshedsplejen, ÆldreSagen, Social Sundhed.

Frivillighed handler om at:

  • Skabe sundhed - for både dig og andre
  • Udvide dine sanser
  • Skabe anderledes oplevelser
  • Skabe netværk
  • Skabe relationer
  • Forebygge ensomhed
  • Være med til at gøre en forskel

Og her er hver en hjælp velkommen!

Aalborg Frivilligråd er en paraplyorganisation for Aalborg Kommunes frivillige sociale foreninger. 

Aalborg Kommune har udarbejdet en frivilligstrategi, som beskriver den overordnede aftale, som danner ramme for lokale og mere konkrete aftaler og kommunale politikker på området. 

Karin Boye Nielsen

Frivillighedskoordinator

 

+4599315300

kbo-aeh@aalborg.dk

Frivilligt arbejde er en aktivitet/arbejde, der er ulønnet, og som udføres af en frivillig person. Indsatsen skal være til gavn for andre end én selv og ens familie.  

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
DK-9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Genveje

Translate Presse og kommunikation Tilgængelighedserklæring Databeskyttelse Job og karriere