Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Den førerløse bus

Aalborg kommune viser sammen med deres samarbejdspartner Keolis, en ny selvkørende bus frem under DGI Landstævnet 2017

Kom og prøv den førerløse bus

Fra mandag d. 26.6.2017 bliver det muligt at booke en tid til en tur i den førerløse bus, så skynd dig at booke en tur.

  • Bussen kører i tidsrummene: Torsdag kl. 9-14, Fredag og lørdag kl. 9-17
  • Der bliver lavet to spor folk lines op i. En fast track til dem der har booket en tid, og en slow til dem der ikke har booket.
  • Af- og påstigning på bussen sker overfor slottet på hjørnet af Jomfru Ane Parken mod Toldbodplads og bussen vil køre 300 meter på Nyhavnsgade mod øst og tilbage igen.

Den førerløse bus

Den førerløse bus

Folketinget har vedtaget et lovforslag, der muliggør det Aalborg Kommune har arbejdet benhårdt for, at få den førerløse teknologi fremmet og for at få teknologien afprøvet som en transportform, der kan bidrage til, at kommunens borgere kan få en forbedret mobilitet.

Bussen er udstyret med fire systemer (GPS, Lidar, radar og 3Dkamera), der både styrer den og holder øje med dens omgivelser - disse fire systemer gør, at bussen med meget stor nøjagtighed kan transportere folk sikkert rundt.

Foruden disse fire systemer, vil der til Landstævnet være en Keolis chauffør tilstede inde i bussen. Og i det her tilfælde brydes normen, for chaufføren må gerne samtale under kørslen. Bussen vil køre på Slotspladsen med stop ved Jomfru Ane Parken i dagene den 29/6 til 1/7. Alle er velkommen til at møde op og få en tur.

Astrupstien

Busserne vil fra midt i 2018 køre i det Østlige Aalborg. Tankerne blev formet som en del af City In Between, hvor hele bydelen centreres om Astrupstien, hvor den førerløse bus skal køre.

Læse mere her om den førerløse bus.

Del indhold