Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

'Sæt farten ned'

Kampagnen 'Sæt farten ned' kører i uge 37-39 og handler om at få bilister til at tage hensyn og skabe mere tryghed ved at sænke farten på kommunens skole- og villaveje.

Fra uge 37 vil bilister igen blive mødt af plakater langs vejene omkring skolerne i Aalborg Kommune, som skal minde dem om, at fart skaber utryghed - og at de derfor skal lette foden fra speederen. Alle citater på plakater er børnenes egne udsagn, som er blevet til ved en workshop om fart i juli 2021. Det er også skolebørnenes egne ansigter på plakaterne.

Danmarks yngste betjent skal få farten ned

Som en del af kampagnen har otte-årige Victor været færdselsbetjent for en dag. Det er der kommet en politiserie i fire dele ud af, som bliver vist på de sociale medier. Her følger man Victor, når han lærer om politiarbejde, fart og selvfølgelig også bliver indført i citronmåne-spisningens ædle kunst.

Hovedrollerne i politiserien spilles af færdselsbetjenten Kent Glinvad fra Nordjyllands Politi og Victor Bilde Bach fra Kærbyskolen.

Bag kampagnen står Aalborg Kommune, Nordjyllands Politi og en 3. klasse på Kærbyskolen og 5. klasse på Tornhøjskolen.

Kampagnen 'Sæt farten ned' udspringer af, at Aalborg Kommune modtager flere og flere henvendelser fra borgere, der oplever, at trafikanterne kører for stærkt i villakvarterer og på skoleveje.

Fraklip

Del indhold