Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sygehus Nord og Gåsepigen

Når Aalborg Universitetshospital flytter til de nye bygninger i Aalborg Øst, bliver grunden og bygningerne ledige.

Gåsepigeområdet ejes af Aalborg Kommune, og det er kommunens ønske, at Sygehus Nord og Gåsepigen bliver udviklet efter en fælles udviklings- og helhedsplan.

Sygehus Nord, som ejes af Region Nordjylland, blev primo 2021 solgt til Nordud A/S. Region Nordjylland forventer at fraflytte sygehuset i 2026-2027 - herefter vil Nordud A/S overtage ejendommen. Firmaet indgår derfor i dialogen omkring udvikling af området.

Siden 2018 har der været udarbejdet analyser af området, og der blev i 2019 afholdt en fordebat for området. I 2021 blev der i forbindelse med Kommuneplanrevisionen vedtaget nye rammer for området.

Nordud A/S afholdt i 2021-2022 en visionskonkurrence for området. Der kom tre visionære forslag og team SLA med underrådgiverne Transform, Friis & Moltke, Schewing & Berthelsen, samt Sweco vandt visionskonkurrencen. 

Aalborg Kommune udarbejder i efteråret 2022 forslag til udviklings- og helhedsplan for området. Visionskonkurrencens vinderforslag danner grundlag for helhedsplanen, og forslaget gennemgår nu en fase hvor det tilpasses til Aalborg Kommunes visioner og plangrundlag.

Omraadekort konkurrenceomraade_460px

Områdekort med konkurrenceområdet 

Print alle punkter

Kontaktperson

Gudrun Østergaard, Byudvikling og Byggeri, tlf. 9931 2139.

Del indhold