Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Det Specialiserede Familieplejeteam (3-16 år)

Særligt udvidet tilbud til børn og unge med vidtgående behandlingsbehov og med behov for døgnanbringelse i specialiseret familiepleje.

Sådan gør du

Henvisning til Det Specialiserede Familieplejeteam skal ske fra familiens rådgiver i Familiegruppen til Den Centrale Visitation.

Tilbuddet

Målgruppen er børn og unge i alderen 3–16 år med massive behandlingsbehov ved anbringelsen. Der vil være mulighed for at rumme eventuelle søskende indenfor målgruppen i alderen 0-3 år.

Barnet/den unge er karakteriseret ved, at de ikke kan rummes i en traditionel plejefamilie. De har behov for et længerevarende behandlingsforløb i et lille og overskueligt miljø i familiære rammer med kontakt til stabile voksne.

Barnet/den unge har andre problematikker end omsorgssvigt; for eksempel psykiske eller udviklingsmæssige vanskeligheder i mindre omfang. Det er børn/unge, hvor man fagligt vurderer, at de kan profitere af de tætte relationer i en plejefamilie, men med komplicerede problemer, som kræver skræddersyede løsninger.

Målgruppen er desuden børn og unge, som har brug for et miljøskift i forhold til omgangskreds og evt. skole – ofte børn og unge, som let lader sig påvirke af grupper og kultur.

Når barnet/den unge er anbragt, er det familieplejekonsulenten i Det Specialiserede Familieplejeteam, der koordinerer indsatsen, hvilket betyder, at al kontakt til Aalborg Kommune går igennem konsulenten.

Familieplejekonsulenterne yder udvidet supervision og faglig sparring efter behov til plejefamilien. Der ydes også en særlig indsats i forhold til samarbejdet med barnets / den unges forældre. Plejefamilierne kan få råd og vejledning alle ugens dage mellem kl. 8-21.

Kontakt

Vejgård Bymidte 12
9000 Aalborg
Vis på kort (åbner i nyt vindue)

Tlf.: 99312683
Leder: Tina Larsen

Antal pladser: 26