Sådan gør du
Er du i målgruppen for at tage imod tilbuddet på Svenstrupgård?
Kontakt vores modtagelse tlf. 99 82 25 55. De vil hjælpe med at afklare, om Svenstrupgård er det rette tilbud for dig, eller vejlede dig om andre muligheder.
Tilbuddet
Formålet med et ophold på Svenstrupgård er at få støtte til at flytte videre i egen eller næste rette/egnede bolig.
Stabilisering
Når du ankommer til Svenstrupgård, vil du blive mødt af et Modtagerteam, som vil støtte dig i at få udredt din forsørgelse og tage kontakt til din hjemkommune, jobcenteret, læge, psykiater, misbrugscenter og lign. Snarest muligt derefter vil du få en kontaktperson i Bo- og Udredningsafdelingen, der vil støtte dig i det videre forløb frem mod din næste bolig.
Dine mål og ønsker er i fokus
Vi vil i samarbejde med dig, og evt. din hjemkommune, lave en opholdsplan, hvor vi har fokus på dine mål og ønsker for næste bolig. Er der behov for en udredning i forhold til, om du er i målgruppen til en efter Servicelovens §107/108 bolig, (boform, hvor målgruppen har et større støttebehov), kan vi indgå et samarbejde med myndighed om at afklare, hvilken boform, der matcher dine støttebehov.
Udflytning og mulighed for bostøtte
Når du har overtaget nøglerne til din næste bolig, har vi mulighed for at hjælpe dig med flytningen, hvis hjælpen kan bevilliges fra myndighed. Ønsker du at blive tilknyttet en bostøtte den første tid i din bolig frem til, at du er godt etableret, kan dette tilbud kombineres med flyttehjælp.
Dagligdagen
Når du er indskrevet på Svenstrupgård er det primære fokus samarbejdet om at bringe dig videre til din næste bolig.
Vi tilbyder rammer under dit ophold, der giver dig mulighed for at vedligeholde eller opretholde en række dagligdagsaktiviteter som rengøring af egen bolig, tøjvask, og mulighed for aktiviteter som kan støtte dig i at være beskæftiget i dagtimerne. Du har mulighed for at tjene dusør ved at arbejde på Svenstrupgård Værkstederne.
Værkstederne på Svenstrupgård
Vi har en kantine, der sælger morgenmad, varm frokost og smørrebrød til aften.
Vi tilbyder løbende en række forskellige sociale og kulturelle aktiviteter, som du kan vælge til. Vi har derudover en tv-stue med brætspil, cykler til udlån, træningslokale og diverse sundhedstilbud, som du kan benytte dig af.
Fysiske rammer og faciliteter
Svenstrupgård råder over 76 pladser (Serviceloven § 110), hvoraf 11 af disse pladser er beliggende på andre adresser i Svenstrup, Aalborg og Nørresundby.
Vi har i øjeblikket følgende tilbud*:
- Værelser med fælles toilet og bad på gangene
- Værelser med eget toilet
- Mindre boliger med eget toilet, bad og tekøkken
*Svenstrupgård vil inden for de kommende år gennemgå en ombygning, hvor de fleste boliger renoveres, så de får både eget toilet, bad og tekøkken.
Vi vil så vidt muligt matche tilbuddet ud fra de pladser, vi har tilgængelig og dit behov for støtte for at få et godt ophold på Svenstrupgård.
Øvrig information
Svenstrupgård er en selvstændig afdeling, som er organiseret under Center for Sociale Indsatser i Job & Velfærd under Aalborg Kommune. Svenstrupgårds personalegruppe er fagligt bredt sammensat, idet tilbuddet har mange alsidige opgaver, som skal løses.
Læs mere om Svenstrupgårds værksteder her:
Værkstederne på Svenstrupgård
Til dig, der vil klage til kommunen
Til dig, der vil klage til Socialtilsynet
Leder: Dennis Lindhardt-Pedersen
Afdelingsleder: Julie Krarup