Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Idrætsklasser

Idrætsklasse er et tilbud til elever, der dyrker eliteidræt og har potentiale til at nå det højeste nationale niveau og internationale niveau.

Skolearbejdet har første prioritet

I idrætsklasserne får eleverne optimale muligheder for at kombinere skolegangen i 7., 8. og 9. klasse med en spirende idrætskarriere. Skolegangen vægtes højt, og i idrætsklasserne har man præcis de samme obligatoriske fag som andre folkeskoleelever på den samme årgang. Det forventes, at eleverne arbejder stabilt med skolearbejdet, og at skolearbejdet til enhver tid har første prioritet.

To ugentlige morgentræninger

Eleverne i idrætsklasserne har to morgentræninger ud over den almindelige idrætsundervisning. Morgentræningen gennemføres i elevens idrætsgren eller i et samarbejde på tværs af idrætsgrene med fokus på koordinations-, smidigheds- og fysisk træning.

Idrætsklasserne startede i 2008, og er et led i Aalborg Kommunes samarbejde med Team Danmark.

Vigtigt, før du søger om optagelse

Der er afholdt virtuelt infomøde den 4. januar 2021, men interesserede udøvere og forældre er - med baggrund i den ekstraordinære situation - velkomne til at kontakte Elitesport Aalborg om mulighed for et individuelt Teams-møde for en indgående præsentation af det samlede setup i og omkring Idrætsklasserne.

Kontakt:

Talentkoordinator Thomas Skifter Bertelsen og Elitekoordinator Torben Sørensen på: 

elitesport@aalborg.dk

Sådan søger du om optagelse i en idrætsklasse

For at komme i betragtning til en plads i idrætsklassen skal eleven og elevens forældre lave en digital ansøgning til Elitesport Aalborg. Den enkelte udøvers ansøgning bliver vurderet, men der er ikke garanti for, at alle bliver optaget i en idrætsklasse. 

Næste ansøgningsrunde 

Ansøgningsfristen for optagelse til skoleåret 2021/22 er:

  • Fredag den 19. februar 2021.

Læs mere om informationsmødet og ansøgning til idrætsmøde

 

Del indhold

Se udtalelser

Læs mere om idrætsklasser 2021/22

Infohæfte om idrætsklasser  
(webtilgængelig pdf.)