Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Adfærd på internettet

Retningslinjer for god adfærd på Facebook.

Når vi opretter en side på Facebook er det vigtigt, at brugerne (dem der synes godt om vores side) ved, hvem vi er, hvad de kan forvente af siden og hvilke spilleregler, der gælder for tilstedeværelse på siden.

Nedenstående er et eksempel på, hvordan vi har beskrevet Aalborg Kommunes skoler og hvilke spilleregler, der er gældende for siden. Beskrivelse og spilleregler kan/skal selvfølgelig tilpasses den enkelt skoles behov og udfordringer.

Kort beskrivelse

Den korte beskrivelse er synlig på ”forsiden” af Facebook-siden. Den skal kort slå fast hvem vi er og sige noget om tilhørsforholdet (en folkeskole i Aalborg Kommune).

Eksempel:

Velkommen til Aalborg Kommunes skoler på Facebook. Synes godt om vores side og få de seneste nyheder fra og om skolerne i Aalborg Kommune.

Lang beskrivelse

Den lange beskrivelse fortæller lidt om, hvad man kan få ud af at følge vores Facebook-side. Vi har desuden valgt at gøre det synligt, hvem der administrerer siden.

Eksempel:

På denne side kan du møde Aalborg Kommunes skoler og få indblik i vores børns skoledag gennem nyheder, billeder og video.
Du er meget velkommen til at kommentere vores opslag og stille spørgsmål vedr. skolerne. Siden tilhører Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune og administreres af kommunikationsteamet.

Generelle oplysninger - Spilleregler

Vi sagsbehandler ikke på vores Facebookside. Den slags henvendelser skal rettes direkte til Skoleforvaltningen på mail skoleforvaltningen@aalborg.dk eller telefon 9931 4000.

Vores spilleregler er lavet, så de giver plads til alle på siden og sikre den gode og konstruktive dialog om skolerne i Aalborg Kommune.

Derfor:

  • Skriv ikke kommentarer eller indlæg, der er injurierende, racistiske eller på anden vis i strid med loven.
  • Skriv ingen klager over medarbejdere - disse bør sendes til rette leder/sagsbehandler.
  • Skriv ingen personlige oplysninger om hverken dig selv eller andre.
  • Skriv ikke kommercielle kommentarer eller indlæg. • Kom gerne med ris, ros og forslag, men på konstruktiv vis.
  • Hold altid en god tone.

Skulle det blive nødvendigt, sletter vi opslag og kommentarer samt blokerer personer, der ikke overholder reglerne.

Skriver du noget på Facebook-siden eller uploader billeder, der berører andre personer, falder det ind under begrebet 'personoplysninger', der er omfattet af persondataloven.

Læs mere på Datatilsynets hjemmeside - om offentliggørelse af oplysninger på sociale netværk.

Du kan også finde information om brugen af billeder på Datatilsynets hjemmeside.

 

Del indhold