Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Aalborg Stadsarkiv

Du er meget velkommen på Stadsarkivet. Arkivet for børn, unge og voksne, lokale, tilflyttere og indvandrere. Alt lige fra undervisning og oplevelser til brug af samlingerne i skole, studie og fritid.

Otte hyldekilometer arkivalier

Du kan søge på i samlingerne på nettet på Aalborg Stadsarkivs søgeside. Her kan du bestille arkivalier til gennemsyn i HistorieAalborg, se digitaliseret film og foto. 
Arkivet har otte hyldekilometer arkivalier og seks mio. fotos og et stort antal historiske film og lydoptagelser. Det er gratis at anvende de originale dokumenter og billeder i HistorieAalborg (læsesalen) i Arkivstræde, hvor personalet kan hjælpe dig med at finde det materiale, du søger.

HistorieAalborg er et samarbejde mellem Stadsarkivet, Aalborg Bibliotekernes Lokalsamling og Nordjyllands Historiske Museum, som betyder, at du kun skal gå ét sted, når du skal søge viden om områdets lokalhistorie.

Aalborg Stadsarkiv varetager kommunens arkiv i henhold til arkivloven, samt private kilder til Aalborgs historie. Arbejdet er en nødvendig forudsætning for den kommunale administration og for den historiske interesse, undervisning og forskning i Aalborg. I materialet ligger byggestene til den lokale identitet og samfundsudvikling. 

 

 

Del indhold